DETALJI TRAGEDIJE U MOKRINU: Cela ulica mogla da nestane u eksploziji!
Foto: Jelena Rafailović

DRAMA

DETALJI TRAGEDIJE U MOKRINU: Cela ulica mogla da nestane u eksploziji!

Crna Hronika -

Sava Vincić poginuo dok je pretakao naftu iz buradi u kanistere, nesreća bi bila neuporedivo veća da je eksplodirala i cisterna koja se nalazila u blizini

Komšije taksiste iz Mokrina Save Vincića (47), koji je preminuo od posledica teških opekotina kad je u garaži eksplodiralo gorivo koje je s prijateljem pretakao u kanistere, kažu da je tragedija mogla da bude mnogo većih razmera, jer je nedaleko od garaže bila parkirana cisterna s naftom.

- Jedan od policajaca koji je bio na uviđaju rekao nam je da smo svi imali mnogo sreće jer je cela ulica mogla da bude izbrisana s lica zemlje da je kojim slučajem eksplodirala cisterna - kazao je jedan od Vincićevih komšija.

Naime, eksploziju je izazvala sijalica koja je pukla dok su Vincić i njegov prijatelj Željko R. pretakali gorivo iz buradi u kanistere. Inače, Željko R. je u nesreći zadobio opekotine na 50 odsto tela i nalazi se u teškom stanju.

- Ne znam šta se tačno dogodilo, ali pretpostavljam da su Sava i Željko pretakali naftu. Priča se da su odjeknule tri eksplozije, mene je treća bukvalno zbacila s kreveta. Kažu da je nakon prve eksplozije Sava kao buktinja trčao u baštu da se ugasi, ali da mu to nije polazilo za rukom, te ga je komšija ugasio aparatom za gašenje.

Željko je utrčao u kuću pa su ga ugasili ćebetom, iz tog razloga mislim da je još uvek živ. Sava je na 90 odsto tela imao opekotine, a Željko na 50 odsto - priča naš sagovornik, i dodaje da je Vincić nastradao na isti dan kad mu je otac pre 10 godina preminuo.

Prema njegovim rečima, obojica su bili svesni do dolaska Hitne pomoći.

- Bilo je kao u horor filmovima! Sava kao da nije imao kožu, bio je potpuno beo, ali je bio svestan. Kad je stigla Hitna, obojica su sami ušli i slušali sve što im se kaže. Iskreno smo se nadali da će biti bolje. Međutim, objasnili su nam da ih je adrenalin, verovatno od šoka, držao na nogama - ispričao je komšija.

Kurir / J. R.

Foto: Jelena Rafailović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ekskluzivni izveštaj DB: Arkan pravio haos u Beogradu po nalogu crnogorske tajne službe!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track