OPTUŽENOM SE POKVARIO AUTO, PA IZOSTAO SA ZAVRŠNIH REČI: Odloženo suđenje za paljenje američke ambasade, izdat nalog za privođenje
Foto: Stefan Jokić

Viši sud u Beogradu

OPTUŽENOM SE POKVARIO AUTO, PA IZOSTAO SA ZAVRŠNIH REČI: Odloženo suđenje za paljenje američke ambasade, izdat nalog za privođenje

Crna Hronika -

BEOGRAD - Ponovljeno suđenje sedmorici optuženih za paljenje ambasade SAD u Beogradu 2008, posle mitinga "Kosovo je Srbija", odložen je danas u Višem sudu zbog izostanka jednog od optuženih. Nastavak suđenja zakazan je za 6. novembar.

Odbrana je danas trebalo da nastavi izlaganje završnih reči, posle čega je planirano da sud odluči kada će biti izrečena presuda. Sa suđenja je izostao Kosanović jer mu se, kako je rekao njegov advokat pokvario automobil kojim je iz Novog Sada pošao za Beograd. Advokati odbrane najavili su i da će na narednom ročištu, 6. novembra završiti sa iznošenjem završnih reči.

Tužilaštvo tereti Dejana Vučkovića, Đorđa Tomina, Milana Tomasa, Nikolu Kosanovića, Marka Novitovića, Filipa Backovića i Dragana Marinkova za teško delo protiv opšte sigurnosti i traži od suda da ih oglasi krivim. Optuženi kao i njihovi advokati traže oslobađajuću presudu.

Do ponovljenog suđenja je došlo jer je Apelacioni sud u 2016. ukinuo prvostepenu presudu zbog, kako je objavljeno 16. decembra te godine, nerazumljivosti i protivurečnosti. Optuženi su bili osuđeni na uslovne kazne od šest do 10 meseci zatvora zbog teškog krivičnog dela protiv opšte sigurnosti.

Terete se da su ispred nekadašenje zgrade ambasade SAD prouzrokovali opasnost za život ljudi i imovinu, pošto su nakon mitinga "Kosovo je Srbija" ispred Skupštine Srbije organizovano došli u ulici Kneza Miloša gde se nalazila ambasada.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Stefan Jokić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo kada će se Zoran Marjanović venčati sa ljubavnicom u CZ-u!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track