OSLOBOĐENI SVI KRIVCI ZA POŽAR U KONTRASTU Ogorčeni roditelji: Da li s oružjem treba da tražimo pravdu?
Foto: Fonet

Roditelji nastradalih u požaru u „Kontrastu“

OSLOBOĐENI SVI KRIVCI ZA POŽAR U KONTRASTU Ogorčeni roditelji: Da li s oružjem treba da tražimo pravdu?

Crna Hronika -

Vrlo teško podnosimo sve ovo. Razapinju nas godinama. Možda žele da izazovu revolt, pa očekuju da nešto nepredviđeno uradimo, ali ćemo se pravnim sredstvima boriti da dođemo do pravde - kaže Branko Miladinović, otac nastradale Tamare Miladinović

Roditelji šestoro mladih koji su nastradali u požaru u novosadskoj diskoteci „Kontrast“ ogorčeni su nakon oslobađajuće presude građevinskom inspektoru Veselinu Kercu (62). Ovim su svi inspektori kojima se u ovom slučaju sudilo oslobođeni optužbi.

Podsetimo, presuda doneta prekjuče druga je po redu oslobađajuća presuda za Kerca, koji se teretio da je zloupotrebio službeni položaj.

- Vrlo teško podnosimo sve ovo. Razapinju nas godinama. Možda žele da izazovu revolt, pa očekuju da nešto nepredviđeno uradimo, ali ćemo se pravnim sredstvima boriti da dođemo do pravde - kaže Branko Miladinović, otac nastradale Tamare Miladinović.

Kako kaže, on je u ime roditelja protiv sudija i tužioca u slučaju inspektora podneo krivične prijave, jer su se oglušili o sve podnete dokaze i zbog toga što su pogrešnom kvalifikacijom namerno olakšali oslobađanje krivice inspektora.

- Umesto krivične prijave za nesavestan rad u službi, tužilac ih je teretio za zloupotrebu službenog položaja. Namerno su to uradili zato što štite jedni druge, a tužioci rade šta hoće, dok sudije na osnovu svog slobodnog uverenja donose odluke. Pitamo se da li treba s oružjem da dolazimo do pravde - kaže Miladinović.

Kurir / S. S.

Foto: Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo zbog čega je pijani vozač jutros gazio ljude u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track