PONAVLJA SE SUĐENJE ZA PUTARSKA PREDUZEĆA: Miroslav i Marko Mišković stigli u Specijalni sud
Foto: Vladimir Šporčić

Zajedno na optuženičkoj klupi

PONAVLJA SE SUĐENJE ZA PUTARSKA PREDUZEĆA: Miroslav i Marko Mišković stigli u Specijalni sud

Crna Hronika -

BEOGRAD - Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković i njegov sin Marko stigli su u Specijalni sud gde danas treba da im počne ponovljeno suđenje zbog optužbi da su utajili porez po odbitku od kapitalnog dobitka iz poslovanja putarskih preduzeća.

foto: Vladimir Šporčić

Miroslav Mišković stigao je pet minuta pred suđenje, dok je Marko doašo nešto ranije.

Zbog optužbi za pomaganje Marku Miškoviću da utaji porez suđenje će se ponoviti i prema Živojinu Petroviću i Jadranki Bardić. U ovom procesu sudiće se ponovo i vlasniku Nibens grupe Milu Đuraškoviću, takođe zbog utaje poreza, kao i zbog sumnje da je sa saradnicima oštetio kruševački FAM (fabrika maziva).

foto: Vladimir Šporčić

Suđenje im se ponavlja po nalogu Apelacionog suda u Beogradu, koji je u septembru ukinuo prvostepenu presudu kojom su Miškovići i Đurašković bili osuđeni za poresku utaju i naložio da im se suđenje ponovi za to delo, a Djuraškoviću i njegovim saradnicima i za zloupotrebe sa kruševačkom Fabrikom maziva (FAM).

foto: Vladimir Šporčić

Miškovići i Đurašković kao i još četiri okrivljena su zbog nedostatka dokaza odlukom Apelacionog suda pravosnažno oslobođeni optužbi za zloupotrebe sa putarskim preduzećima, zbog čega su bili prvobitno uhapšeni u decembru 2012.

foto: Vladimir Šporčić

Na ponovljenom suđenju svi optuženi će imati priliku da ponovo iznesu svoje odbrane, a sud da otkloni nedostatke zbog kojih su prvostepene presude ukinute.

foto: Vladimir Šporčić

Miroslavu Miškoviću će se sada ponovo suditi za krivično delo utaje poreza izvršeno pomaganjem, odnosno jer je, prema navodima optužnice, pomogao sinu Marku u utaji poreza po odbitku od kapitalnog dobitka iz poslovanja putarskih preduzeća.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Vlada Šporčić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KLJUČNI SVEDOCI U TUŽILAŠTVU! Da li je baka sa kozama videla Zorana Marjanovića na nasipu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track