UKINUTA PRESUDA ZA UBISTVO NAVIJAČA PARTIZANA IVANA PEROVIĆA (20): Milan Krasić ipak na slobodi
Foto: Printscreen

UKINUTA PRESUDA ZA UBISTVO NAVIJAČA PARTIZANA IVANA PEROVIĆA (20): Milan Krasić ipak na slobodi

Crna Hronika -

Presuda kojom je Milan Krasić (29) osuđen na 15 godina zatvora zbog ubistva 20-godišnjeg Ivana Perovića 2011. godine je ukinuta.

To je odluka trećestepenog veća Apelacionog suda u Beogradu.

Krasić je, kako je u medijima predstavljeno, član navijačke grupe “Alkatraz“, dok je ubijeni mladić bio deo suparničke grupe simpatizera Partizana pod nazivom “Zabranjeni“.

Prvostepenom presudom Višeg suda u Beogradu iz juna 2016. godine Krasić je bio oslobođen od optužbi za teško ubistvo Perovića, ali je drugostepeno veće Apelacionog suda tu odluku u aprilu ove godine preinačilo, izreklo mu osuđujuću presudu i odredilo mu pritvor.

U obrazloženju nove odluke, koja je objavljena na sajtu suda, navodi se da je trećestepeno veće zaključilo da se osnovano se žalbom Krasićevog branioca ističe da je drugostepena presuda zahvaćena bitnom povredom odredaba krivičnog postupka.

"Razlozi u obrazloženju presude su protivrečni dokazima u spisima predmeta, a o odlučnim činjenicama nisu dati dovoljno jasni i uverljivi razlozi", navodi se u trećestepenoj odluci kojoj je naloženo ponovno odlučivanje u drugom stepenu.

Druga dvojica koja su bila optužena u ovom slučaju kao saizvršioci, pravosnažno su oslobođena optužbi za teško ubistvo.

Krasić uhapšen u Briselu u junu 2012. godine po poternici Srbije, pošto je nakon ubistva Perovića pobegao iz zemlje.

Mediji su pisali da je motiv ubistva Perovića bio sukob navijačkih grupa oko prevlasti na južnoj tribini stadiona Partizana.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track