SMRT IVANA LILIĆA: Maloletni ubica(16) u popravnom domu
Foto: M.M.

Izrečena kazna za ubistvo Nišlije

SMRT IVANA LILIĆA: Maloletni ubica(16) u popravnom domu

Crna Hronika -

Ovo je najstroža sankcija koja se po zakonu može izreći maloletnicima

T. M. (16) iz Niša izrečena je mera upućivanja u vaspitno-popravni dom jer je 11. juna ove godine u Ulici vojvode Putnika u Nišu nožem ubio Ivana Lilića (18) (na fotografiji).

Iva Popović Knežević, portparol Višeg suda u Nišu, saopštila je da je ovo najstroža sankcija koja se po zakonu može izreći maloletnicima.

- Veće Višeg suda izreklo je ovu meru jer u vreme izvršenja krivičnog dela ubistva nije imao 16 godina. Zakon predviđa da boravak u vaspitno -popravnom domu može trajati najkraće šest meseci, a najduže četiri godine - kazala je portparolka i pojasnila da sud svakih šest meseci odlučuje o njenom produženju ili prestanku.

Krvavi zločin dogodio se u parku kod niškog Apelacionog suda, gde su se dva dečaka našla i posvađala. T. M. je potegao nož i dva puta ubo u stomak osamnaestogodišnjaka, a zatim pobegao, međutim, iste večeri je uhapšen. Motiv ubistva su najverovatnije neraščišćeni računi zbog narkotika.

Kurir / D. K.

Foto: M. M.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Mama je otišla da trči i nestala je u travi! Ovo je rekla mala Jana o ubistvu pevačice Jelene Marjanović!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track