MILORAD VELJOVIĆ O NOVOSADSKOM ESKOBARU: Radoslav Cvijović je karika crnogorskog kartela
Foto: Fonet, Printscreen

HAPŠENJE

MILORAD VELJOVIĆ O NOVOSADSKOM ESKOBARU: Radoslav Cvijović je karika crnogorskog kartela

Crna Hronika -

Bivši direktor policije rekao za Radoslava Cvijovića, koji je 2009. uhapšen u akciji „Morava“, da je njegova grupa jak ogranak u švercu droge na Balkanu, mada je Cvijović tada pao zbog oružja

NOVI SAD - Radoslav Cvijović Cviko i Nenad Opačić su jak ogranak crnogorske narko-mafije, izjavio je još 2009. godine bivši direktor policije Milorad Veljović, kada je Cvijović uhapšen u akciji „Morava“ zbog, ispostavilo se, nelegalnog držanja oružja i municije u kući.

Nenad Opačić, foto: Privatna Arhiva

Cvijović je, podsetimo, pre tri dana ponovo uhapšen u spektakularnoj akciji policije u Novom Sadu i Pragu sa još četiri osobe, među kojima su i njegov sin i pašenogm i opet označen kao jedan od organizatora kriminalne grupe koja trguje kokainom iz Južne Amerike.

Negirao krivicu

Mediji su 2009. spekulisali da Cvijović i njegova ekipa blisko sarađuju s barskom kriminalnom grupom.

- Nakon ubistva Opačića u februaru 2015, Cvijović je, prema podacima bezbednosnih službi, nastavio da sarađuje sa crnogorskim grupama, preko kojih je održavao veze sa najjačim južnoameričkim kartelima. Međutim, istražitelji to nikada nisu uspeli da dokažu, zbog čega je on sve vreme slobodan čovek - objašnjava izvor Kurira iz istrage i dodaje da se u međuvremenu Cvijović ponovo našao na slobodi.

U Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu u petak uveče saslušani su Radoslav Cvijović (63), koga je policija označila kao organizatora kriminalne grupe koja trguje kokainom, a sumnja se i da je jedan od najvećih narko-bosova na Balkanu, i Slavko Pavlov (40), teniski trener u Nemačkoj, koji su u četvrtak uhapšeni u neviđenoj spektakularnoj akciji u Novom Sadu.

- Cvijović i Pavlov saslušani su pred tužiocem za organizovani kriminal. Obojica su izneli svoju odbranu i negirali izvršenje krivičnog dela. Nakon toga, tužilac je predložio određivanje pritvora i sudija za prethodni postupak odelenja Višeg suda u Beogradu doneo je rešenje o određivanju pritvora do 30 dana. Na teret im se stavlja udruživanje radi izvršenja krivičnih dela i stavljanje u promet opojnih droga - rekao je Ljubo Apro, branilac Cvijovića i Pavlova, i dodao da detalje ne može da kaže.

Pao mu i sin

Istovremeno, u četvrtak u Pragu lisice su neposredno nakon primopredaje osam kilograma i 400 grama kokaina vrednog 320.000 evra stavljene i Cvijovićevom sinu Branislavu (39), kao i Josipu Capiku (59) i Branislavu Bikiću (45). Kod njih je pronađeno i zaplenjeno 110.000 evra, kao i nekoliko skupocenih automobila.

Podsetimo, bezbednosne službe označavaju Cvijovića i kao bliskog saradnika Ljubiše Buhe Čumeta, ali i kontroverznog biznismena Dragoslava Kosmajca.

Krsto Stanišić, foto: Privatna Arhiva

Kontakti

ŠUROVAO S „AMERIKOM“

Osim povezanosti sa crnogorskim klanom, Cvijović je, prema operativnim saznanjima bezbednosnih službi, bio i blizak saradnik ozloglašene grupe „Amerika“. S njima je povezan nakon hapšenja Krste Stanišića, a poznato je da održava veze i sa Branislavom Branom Mićunovićem i Rajkom Rajanom Luićem, s kojim deli vlasništvo nad pojedinim nekretninama u Novom Sadu.

Kurir / I. Milićević - S. Stojanović

Foto: Printscreen, Fonet, Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja