KO JE ČOVEK ZBOG KOJEG SU SINOĆ BLOKIRALI DEO BEOGRADA: Vladimira jure zbog ubistva advokata koji je branio Šaranoviće, BALKANSKE KRALJEVE KOCKE!
Foto: Privatna Arhiva, Damir Dervišagić

POLICIJA TRAGA ZA NJIM

KO JE ČOVEK ZBOG KOJEG SU SINOĆ BLOKIRALI DEO BEOGRADA: Vladimira jure zbog ubistva advokata koji je branio Šaranoviće, BALKANSKE KRALJEVE KOCKE!

Crna Hronika -

Ubistvo advokata Vladimira Zreleca rešeno je nakon dve godine, a razlog zašto su specijalne policijske jedinice sinoć opkolile zgradu na Kanarevom brdu je potraga za Vladimirom Šaranovićem (40) osumnjičenim za ovaj zločin.

Ispred zgrade u Ulici Srpskih udarnih brigada sinoć oko 21 sat je bile su jake policijske snage, ali akcija je prošla neuspešno, jer Šaranović nije bio na ovoj adresi.

Opsežna potraga za njim je i dalje u toku, a policija poziva građane ukoliko imaju saznanja o osumnjičenom sa fotografije da se jave Policijskoj upravi za grad Beograd na broj 192 ili 064-892-31-26, saopštio je MUP.

foto: Damir Dervišagić

Beogradski advokat Vladimir Zrelec (50) ubijen je na Vračaru početkom

decembra 2015. godine kada je na njega ispaljeno šest hitaca iz vozila u pokretu dok se nalazio u svom automobilu u blizini Hrama Svetog Save u Beogradu.

Zrelec je krenuo, kako se pretpostavlja, kući, koja je nekoliko ulica dalje. On je bio u svom "renou senik" i u trenutku dok se isparkiravao na njega je otvorena vatra.

foto: Damir Dervišagić

U advokata je pucano iz kola u pokretu, a od šest ispaljenih metaka pogodila su ga četiri.

Tada je policija raspisala poternicu za belim BMW-om, u kojem se verovalo da je bilo dvoje napadača.

foto: Damir Dervišagić

Tri nedelje nakon oružanog napada, advokat je podlegao povredama u Urgentnom centru.

Među kolegama Zrelec je bio poznat kao "parničar", dok je ređe imao klijente među počiniocima najtežih krivičnih dela. Ipak, o motivima ovog oružanog napada postoji više teorija.

Ko su braća Šaranovići

Braća Šaranović smatrani su jednim od najmoćnijih ljudi sa beogradskog asfalta osamdesetih godina. Za njih se pročulo posle spektakularnog bekstva iz zatvora u Nemačkoj, a glavni akter u organizaciji bekstva bio je pravoslavni sveštenik.

Zvali su ih kraljevi kocke, jer su držali veliki broj kazina širom Jugoslavije i Evrope. Poslednji iz generacije Giške, Arkana i Ljube Zemunca, uvek su radili sami uz, po rečima upućenih, podršku DB-a.

foto: Profimedia

Naime, Branislav Šaranović uspeo je da pobegne iz najobezbeđenijeg zatvora u Evropi. Međutim, postoji pretpostavka da je za izvođenje ove operacije korišćena logistička podrška drugih velikih asova iz srpskog podzemlja kao i bezbednosnih službi. Naime, zid koji je okruživao zatvor raznesen je uz pomoć dinamita, a kroz rupu u njemu pobegao je ne samo Branislav već i još oko 150 zatvorenika, koji su preplavili Dizeldorf.

Najinteresantnije u čitavoj priči jeste da su Šaranović i njegov saradnik imali ozbiljnog insajdera koji im je pomogao u izvođenju ove operacije. Bio je to svešenik koji je imao posao operativca.

Među onima koji su tog dana uspeli da pobegnu bio je i jedan od bosova kalabrijske mafije, poznate pod nazivom "Ndrangeta", koja je ozbiljno uključena u masovnu trgovinu narkoticima. Ona i dan danas u velikoj meri deluje iz senke.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track