NIJE POZVANA OŠTEĆENA FIRMA: Odloženo suđenje vlasniku Delte, Marko Mišković tražio pasoš!
Foto: Nebojša Mandić

novo odlaganje

NIJE POZVANA OŠTEĆENA FIRMA: Odloženo suđenje vlasniku Delte, Marko Mišković tražio pasoš!

Crna Hronika -

Suđenje Miroslavu Miškoviću ponovo je odloženo, jer je Apelacioni sud veće Specijalnom sudu dostavio predmet koji je po žalbi vlasnika "Delta Holdinga" bio u tom sudu.

Apelacioni sud, podsetimo, naložio je Specijalnom sudu da ponovo odluči o Miškovićevom zahtevu da mu se vrati 11 od 12 miliona evra jemstva koje je položio kao garanciju da će se redovno odazivati sudskim pozivima i da neće izbegavati sud.

U odluci koju je Apelacioni sud ukinuo odbijen je i predlog odbrane da se umesto novca, stavi hipoteka na iznos jemstva na nepokrektnosti koje su u Miškovićevom vlasništvu.

Prvo zakazano ponovoljeno suđenje, podsetimo, odloženo je jer sudsko veće nije na glavni pretres pozvalo ošteženu firmu "Hemslejd", a kako poziv nije upućen ni na današnje ročište, odbrana je ponovo zatražila odlaganje, što je veće i prihvatilo "jer su razlozi opravdani".

"Argumentacija vam je jaka, glavni pretres se neće održati", rekla je sudija Maja Ilić i odložila suđenje za 11. decembar.

foto: Nebojša Mandić

Marko Mišković javio se za reč, ali mu je sudija Maja Ilić rekla da joj se obrati pismeno.

"Imam predlog u vezi pasoša, više od pet godina sam bez pasoša", stigao je kratko da kaže za sudskom govornicom Marko MIšković.

Podsetimo, njemu je sud posle puštanja iz pritvora izrekao meru zabrane napuštanja prebivališta i oduzeo mu pasoš.

Miroslavu MIškoviću, njegovom sinu Marku i ostalim optuženima sudi se za utaju poreza, odnosno zloupotrebe u Fabrici maziva iz Kruševca.

(Kurir.rs/J. S./Foto: Nebojša Mandić, Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja