UBIO DRUGA JER NIJE HTEO DA UČESTVUJE U ZLOČINU: Vozi me u Kučevo da ubijem Lidiju i njenog muža!
Foto: Privatna Arhiva

HOROR

UBIO DRUGA JER NIJE HTEO DA UČESTVUJE U ZLOČINU: Vozi me u Kučevo da ubijem Lidiju i njenog muža!

Crna Hronika -

Zoran Jović (na fotografiji) hladnokrvno ubio Dejana Jovanovića u njegovim kolima, a telo bacio na đubrište kod groblja. Potom pokušao da upuca Lidiju M., ali je tokom rvanja sam sebe ranio

Zoran Jović (46) uhapšen je zbog sumnje da je u noći između utorka i srede u selu Srpce kod Kučeva ubio prijatelja Dejana Jovanovića (46), a potom njegovo telo bacio na smetlište kraj groblja! Ubica je naredne noći pokušao da ubije poznanicu Lidiju M. i njenog supruga, ali je tokom rvanja pištolj opalio i Jović je ranio samog sebe.

Prema prvim rezultatima istrage, sumnja se da je Jovanović nedužna žrtva Jovića, i da je nastradao samo zbog toga što je odbio da vozi prijatelja u krvavi pohod!

Bili u kafani

- Jović i Jovanović su u utorak bili zajedno u kafani. Zoran je u jednom trenutku od Dejana tražio da ga odveze da vidi izvesnu Lidiju. Dejanu se nije išlo, kao da je slutio nešto, pokušao je da izbegne Zorana. Govorio mu je da nema goriva, ali je on bio uporan. Na kraju su krenuli u Radenku, gde Lidija i njen suprug imaju kuću. Međutim, na pola puta Zoran je izvadio pištolj i rekao Dejanu da ide da ubije Lidiju i njenog muža Mirka - otkriva za Kurir prijatelj pokojnog Dejana šta je, kako se sumnja, dovelo do sukoba dvojice muškaraca.

Dejan Jovanović, foto: Dragana Udovičić, Privatna Arhiva

Kad je čuo šta Zoran planira, Dejan je zaustavio automobil i rekao prijatelju da „neće da ga vozi da ubija ljude“.

- Zoran je hladnokrvno pucao u njega, ubivši ga za volanom. Telo prijatelja potom je prebacio na mesto suvozača i nastavio da se vozi neko vreme, sve dok leš nije izbacio iz automobila - nastavlja priču Dejanov prijatelj.

Pošto se oslobodio tela, ubica se navodno vratio kući, presvukao krvavu odeću i ponovo seo u Dejanovu „tojotu“.

- Prvo se odvezao do Radenke, pokušavajući da uđe u trag Lidiji i njenom mužu. Kako ih nije pronašao tamo, nastavio je ka Kučevu. Na putu je čak i patrola policije pokušala da ga zaustavi, ali je on pobegao - otkriva izvor upućen u istragu.

Meštani o motivu

LJUBAVNA VEZA ILI DUG?

Meštani sela Miljević, u kom živi Jović, juče su pominjali različite motive zločina. - Zoran je po selu pričao da mu Lidija duguje pare i da neće da mu ih vrati. Ne znam, ali pričalo se i da su u ljubavnoj vezi - kaže jedan meštanin sela u kom živi Zoran Jović. On kaže i da je posle zločina otkriveno da je Zoran prijatelja ubio iz komšijinog pištolja.

- Nedavno je komšija prijavio da mu je ukraden pištolj, to je najverovatnije baš onaj iz kog je Zoran ubio Dejana - kaže meštanin Miljevića.

Uporan u nameri da pronađe Lidiju, ispred njene kuće došao je u sredu oko 22 sata uveče. Čim je izašla iz kuće, počeo je da se svađa s njom, a onda je došlo i do koškanja.

Parafinska rukavica

- Zoran je izvadio pištolj i, najverovatnije tokom otimanja i guranja, oružje je opalilo i hitac je pogodio Zorana. Iako se veruje da je sam sebe ranio, parafinska rukavica koja je uzeta i Lidiji pokazaće da li je i ona bila u kontaktu s oružjem - otkriva izvor iz istrage.

Tek kada je ranjeni Jović primljen u bolnicu, otkriveno je da je prethodne noći ubio prijatelja, pa je telo pronađeno u četvrtak ujutru. Jovanović je krajem decembra svojoj ćerki trebalo da proslavi 18. rođendan. On će biti sahranjen u nedelju na groblju u Mrčkovcima.

Lidija M., foto: Privatna Arhiva

Druga strana priče ispovest lidije M. za Kurir

ZORAN JE DOŠAO DA NAS OPLJAČKA I UBIJE

Lidija M. tvrdi za Kurir da s njim nije bila u ljubavnoj vezi, kao i da veruje da je u sredu uveče došao ispred kuće jer je hteo da opljačka i ubije nju i njenog muža.

- Suprug je bio u kupatilu kad sam čula da neko svira iz automobila ispred kuće. Bilo je oko 22 sata, pa sam izašla napolje. Videla sam Zorana, kog znam iz grada, i on me je pitao gde je kuća jednog komšije, pa sam mu je pokazala - počinje priču Lidija M.

Kako kaže, drama je otpočela kada je pokušala da zatvori vrata kuće.

- Zoran je gurnuo vrata, repetirao pištolj i počeo da se gura sa mnom. Pokušavala sam da mu odgurnem ruku i tada je oružje opalilo, a Zoran je potrčao ka ulici. Videla sam da se srušio na kraju sokaka, odmah sam pozvala policiju i Hitnu pomoć - priča za Kurir uznemirena žena i dodaje:

- Zoran je pričao nešto o našim kamionima. Verujemo da je hteo da nas ubije i opljačka. Policija nam je rekla da su mu kola bila puna krvi.

Ona ističe da su je potresle priče da je bila u ljubavnoj vezi s Jovićem.

- Znam ga iz grada, jednom me je pozvao na piće, ali sam ga odbila. Prijatelji smo na Fejsbuku, pisao mi je nekoliko puta, ali mi se nije nabacivao - tvrdi Lidija M.

Kurir / Jelena Ivić

Foto: Dragana Udovičić, Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ekskluzivno okrivamo: Sa čijim dokumentima Naser Orić ulazi u Srbiju da lovi?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja