VEŠTACI: Taton nije pao na glavu
Foto: Uroš Čorbić

Viši sud: Veštaci na suđenju Dejanu Puzigaći

VEŠTACI: Taton nije pao na glavu

Crna Hronika -

Veštaci su naveli da ostaju pri svojim ranije iznetim nalazima i mišljenjima, tvrdeći da su na Tatonu bile vidljive povrede koje je zadobio nakon pada, ali i tokom tuče s Partizanovim navijačima

Dvojica sudskomedicinskih veštaka, koji su juče saslušani na ponovljenom suđenju nekadašnjem navijaču Partizana Dejanu Puzigaći, a danas monahu Savi, ponovili su da francuski navijač nije pao na glavu u ambis pored stepeništa na Obilićevom vencu, kao i da nije imao povrede vratne kičme.

Veštaci su naveli da ostaju pri svojim ranije iznetim nalazima i mišljenjima, tvrdeći da su na Tatonu bile vidljive povrede koje je zadobio nakon pada, ali i tokom tuče s Partizanovim navijačima. Na pitanje Puzigaćinih branilaca da li su Tatonu konstatovali povrede nanete bejzbol palicom, kako je to i navedeno u optužnici, veštaci su saglasno odgovorili da nikad nisu ispitivali kako su, odnosno čime su Francuzu naneti određeni podlivi.

- Ne možemo da tvrdimo da je oružje bila palica, ali isto tako ne možemo ni u potpunosti da isključimo tu mogućnost - kazao je veštak Đorđe Alimpijević.

Puzigaća, koji se tokom bekstva zamonašio u Tajlandu i uzeo ime Sava, i juče je došao u sud u monaškoj odori, dok su mu podršku u publici pružili roditelji, sestra i nekoliko prijatelja.

Kurir / I. M.

Foto: Uroš Čorbić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track