APELACIONI SUD POTVRDIO KAZNU: Francuzima 26 godina robije za otmicu male Maše Prenković
Foto: Printscreen

pravosnažno

APELACIONI SUD POTVRDIO KAZNU: Francuzima 26 godina robije za otmicu male Maše Prenković

Crna Hronika -

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio troje francuskih državljana na ukupno 26 godina zatvora zbog otmice male Maše Prenković iz majčinih ruku.

Ovom odlukom odbijene su sve žalbe i potvrđena presuda Specijalnog suda u Beogradu kojom je Sebastijan Branšu osuđen je na 10 godina zatvora, njegova supruga Gorin Aleksis Sandrin Branšu na devet godina, a njena ćerka iz prvog braka Emerin Ulije Kristel na sedam godina zatvora.

foto: Printscreen

Istom odlukom, sud potvrđena im je mera proterivanja stranaca iz Srbije od 10 godina, nakon izdržavanja zatvorske kazne. Svo troje optuženih Francuza su u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, u kojem borave od hapšenja na dan otmice 11. marta 2015. godine. U odluci koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda navodi se da su kao neosnovane odbijene žalbe Tužioca za organizovani kriminal i branilaca Gorin Aleksis Sandrin Branšu kao jednog od advokata Sebastien Mišel Branšua. Branšuova žalba je odbačena kao neuredna i nedozvoljena, dok je žalba njegovog drugog branioca odbačena jer taj branilac nije imao ovlašćenje za izjavu žalbe, naveo je Apelacioni sud.

foto: Nebojša Mandić

Specijalni sud čija je odluka postala pravosnažna nije prihvatio jednu od teza odbrane da su otmičari bili u komunikaciji sa roditeljima male Maše, budući da analizom telefona i kompjutera optuženih i nije pronađen trag komunikacije. Sebastijan Branšu je izneo svoju odbranu tek na kraju suđenja u završnoj reči tvrdeći da je imao dogovor sa Mašinom porodicom o pozajmici deteta, radi dokazivanja određenih činjenica pred francuskim sudom u postupku za utvrđivanje očinstva koji je vodila njegova pastorka. Njegova žena, Gorin Aleksis Sandrin Branšu i njena ćerka Emerin Ulije Kristel tvrdile u odbrani da nisu znale ništa o otmici deteta i krivicu prebacile na Sebastijana. Oni su osuđeni jer su iz ruku majke oteli trogodišnje Maše Prenković u 2015. u beogradskom naselju Braće Jerković.

Oteto dete su hteli da podmetnu francuskom sudu, kako bi DNK analizom utvrdili da nevenčani suprug trećeoptužene Emerin Ulije Kristel, sa kojim nisu u dobrim odnosima, nije biološki otac deteta. Tuzilaštvo za organizovani kriminal tereti ih za krivično delo otmice maloletnog deteta, izvršene 13. marta u ulici Braće Jerkovića kod broja 227, označivši Sebastijana Branšu Mišela organizatora kriminalne grupe.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO! Iz Parova u Vladu Srbije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track