STEFANOVIĆ O HAPŠENJU ZARUBICE: Policija je pažljivo pratila njegove aktivnosti, dobro je što je uhapšen!
Foto: Marina Lopičić

jedan od najvećih kreatora sintetičkih droga

STEFANOVIĆ O HAPŠENJU ZARUBICE: Policija je pažljivo pratila njegove aktivnosti, dobro je što je uhapšen!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je veoma dobro što je uhapšen Milan Zarubica, jer se on smatra jednim od najvećih kreatora sintetičkih droga, saopštio je MUP Srbije.

Pripadnici MUP-a Srbije u saradnji s makedonskom policijom su, posle višemesečne istrage, uhapsili pripadnike organizovane kriminalne grupe koja je u dužem periodu proizvodila i distribuirala sintetičku drogu.

U makedonskom gradu Tetovu otkrivena je ilegalna laboratorija za proizvodnju sintetičkih droga s pogonom za tabletiranje, a zaplenjeno je i oko 300 kilograma amfetaminskih tableta.

Na teritoriji Makedonije i Srbije uhapšeni su organizator kriminalne grupe Milan Zarubica (49) i još sedam državljana Srbije i Makedonije - B. Z. (36), S. K. (55), A. H. (53), S. Š. (40), I. Š. (52), A. M. (30) i Z. D. (55), zbog sumnje da su počinili krivična dela udruženje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Stefanović je povodom zajedničke akcije srpske i makedonske policije rekao da je to jedan od najboljih rezultata u zapleni sintetičke droge.

"Nakon akcije koja je trajala gotovo godinu dana, policija je pažljivo pratila sve aktivnosti Milana Zarubice, transport opreme koji se kretao iz Srbije u Makedoniju, kao i iz Makedonije u Srbiju, kao i pravljenje laboratorija koje su služile za pripremu sintetičke droge", rekao je Stefanović.

On je dodao da su u toj operaciji pažljivo praćeni svi saradnici Milana Zarubice, a identifikovani su i potencijalni kupci, zbog čega je akcija toliko trajala, jer je policija želela da obezbedi kvalitetne i čvrste dokaze za hapšenje pripadnika te kriminalne grupe.

Srpski ministar policije je pojasnio da je ova zaplena 300 kilograma sintetičke droge, veoma važna i zbog toga što je reč o "kaptagonu", novoj sintetičkoj drogi koja je omiljena i kod ISIS boraca.

"Ovo je jedna od operacija zbog koje sam zaista ponosan na rad ljudi iz kriminalističke policije koji su vodili ovu operaciju. Ovo je zajednička akcija koju smo radili zajedno s makedonskom policijom, koja je na svojoj teritoriji zaplenila jednu veću laboratoriju, a jedna laboratorija je otkrivena i na teritoriji Srbije", objasnio je Stefanović.

Ministar je rekao da će se ta akcija verovatno nastaviti i na teritoriji Turske, gde se u saradnji s policijom te države došlo i do identiteta potencijalnih kupaca.

"Veoma je dobro što je uhapšen Milan Zarubica, jer se on smatra jednim od najvećih kreatora sintetičkih droga, a na ovim prostorima bio je poznat po ovoj delatnosti i ranije. Nama je značajno zato što smo otkrili jednu izuzetno moderno opremljenu laboratoriju i nešto što je moglo da nanese veliko zlo našoj deci", rekao je Stefanović.

Zarubica je već osudjivan za organizovanje proizvodnju sintetičke droge.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Marija Lopičić, Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Brnabićkina devojka osvaja Hong Kong!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja