NAČELNIK PU SREMSKA MITROVICA: Imamo dovoljno dokaza protiv provalnika kuće funkcionerke Nove stranke
Foto: Dragana Udovičić

slučaj Pećinci

NAČELNIK PU SREMSKA MITROVICA: Imamo dovoljno dokaza protiv provalnika kuće funkcionerke Nove stranke

Crna Hronika -

Načelnik Policijske uprave Sremska Mitrovica Đura Mandić izjavio je večeras da je policija prikupila "više nego dovoljno dokaza" na osnovu kojih je uhapsila N.A, osumnjičenog za provalu u kuću predsednice Opštinskog odbora Nove stranke u Pećincima.

Mandić je u saopštenju naveo da su sremsko-mitrovački policajci profesionalnim i odgovornim radom, "u vrlo kratkom vremenskom periodu" rasvetlili više teških krađa na teritoriji te Policijske uprave, "među kojima je i krivično delo na štetu predsednice Opštinskog odbora Nove stranke u Pećincima".

"Žao mi je što neki pokušavaju da na predan i danonoćni rad policijskih službenika bace senku i ospore naše ogromne napore. Policija će nastaviti sa rasvetljavanjem i ostalih okolnosti ovih krivičnih dela, kako bi bili identifikovani i uhapšeni i ostali saizvršioci", naveo je Mandić, a preneo MUP.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) odbacilo je ranije kao "apsolutno netačne" navode Nove stranke da suprug predsednice Opštinskog odbora te partije u Pećincima nije prepoznao osumnjičenog za provalu u njihovu kuću.

Nova stranka zatražila je ranije smenu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića zbog kako se navodi, "gnusne neistine i pokušaja lažiranja istrage" u vezi sa hapšenjem osumnjičenog za provalu u kuću funkcionerke te partije u Pećincima.

Podsećajući da je Stefanović ranije danas kazao kako je osumnjičenog prepoznao suprug funkcionerke Nove stranke, ta partija je navela da Dejan Ristić, suprug Jelene Grujić Ristić, "nije identifikovao nijednog od siledžija koji su im naoružani upali u dom".

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja