MENJA SE SUDIJA VIŠEG SUDA: Suđenje za ubistvo brata kreće iz početka
Foto: Privatna arhiva

Zločin u Kaluđerici

MENJA SE SUDIJA VIŠEG SUDA: Suđenje za ubistvo brata kreće iz početka

Crna Hronika -

Suđenje Milošu Jakovljeviću (21) iz Kaluđerice, optuženom da je ubio svog brata Marka (16) u aprilu 2014, krenuće od početka zbog promene predsedavajućeg sudije.

Kako Kurir saznaje, sudija beogradskog Višeg suda Ana Milošević, koja je ovaj postupak privela samom kraju, od Nove godine postupaće u odeljenju za prethodni postupak istog suda. Na njeno mesto doći će sudija Nebojša Kovačević, koji je doskoro sudio u odeljenju za maloletnike, a kako nezvanično saznajemo, on bi trebalo da preuzme i slučaj bratoubistva iz Kaluđerice. Postupak protiv Jakovljevića će zbog toga krenuti formalno iz početka.

Podsetimo, Više tužilaštvo tereti Jakovljevića za teško ubistvo, iako je on od početka postupka tvrdio da je brata ubio slučajno. Početkom godine njegov branilac predložio je tužilaštvu i sporazum o priznanju krivice za ubistvo iz nehata, ali je tužilaštvo to odbilo, ostajući čvrsto pri svom stavu da je Miloš ubio Marka s predumišljajem. Pojedini mediji spekulisali su i o navodnom motivu ovog ubistva, pa se tako pominjao i ljubavni trougao.

Kurir / I. M.

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja