UHAPŠEN BIVŠI DIREKTOR AERODROMA NIKOLA TESLA: Radosavljević osumnjičen da je oštetio firmu za 41.000 evra?!
Foto: Fonet/Zoran Mrđa

policijska akcija

UHAPŠEN BIVŠI DIREKTOR AERODROMA NIKOLA TESLA: Radosavljević osumnjičen da je oštetio firmu za 41.000 evra?!

Crna Hronika -

Bivši direktor aerodroma "Nikola Tesla" Velimir Radosavljević uhapšen je zbog sumnje da je od marta 2013. do aprila 2014. godine zloupotrebio službeni položaj i oštetio preduzeće za 41.000 evra, saopštio je MUP.

U saopštenju je objašnjeno da je Radosavljević, u martu 2013. godine, suprotno Zakonu o javnim nabavkama i godišnjem planu investicija, potpisao ugovor za implementaciju "Dizaster rikaveri" rešenja sa jednom beogradskom firmom i to na 36 meseci.

Radi se o ugovoru za izradnu projekata i planova kao i zakupu kompjuterskih resursa i inženering usluge.

Ministarstvo u saopštenju dodaje da je Radosavljević zaključio sa istom firmom još tri aneksa ugovora, vrednosti 715.000 evra, bez prethodne izrade projektne dokumentacije i provere tržišnih cena ugovorenih usluga koje su u momentu zaključenja predmetnog ugovora bile oko 30 odsto niže od tržišnih.

"Za vreme važenja ugovora, kako se sumnja, sa računa aerodroma „Nikola Tesla“ za pružene usluge osumnjičeni je tom privrednom društvu isplatio ukupno 31.779.479 dinara", piše u saopštenju i dodaje da je tako na osnovu razlike u ugovorenim i tržišnim cenama navodno omogućio sticanje imovinske koristi toj firmi u iznosu od 4.644.300 dinara.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

(Kurir.rs)

Foto Fonet/Zoran Mrđa

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Smeta li NATO saradnja Srbije sa Rusima? Novinar Kurira pitao Stoltenberga ono što drugi nisu smeli!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track