UHAPŠENA DVA RADNIKA POŠTANSKE ŠTEDIONICE U VRŠCU: Sumnjiče ih da su dizali pare sa računa 111 klijenata
Foto: Profimedia

zloupotreba

UHAPŠENA DVA RADNIKA POŠTANSKE ŠTEDIONICE U VRŠCU: Sumnjiče ih da su dizali pare sa računa 111 klijenata

Crna Hronika -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u Beogradu uhapsili su rukovodioca jedne od ekspozitura banke "Poštanska štedionica" u Vršcu i još sedam zaposlenih u toj filijali koji su osumnjičenih da su sa računa 111 klijenata podizali novac i zadržavali ga za sebe, saopštio je danas MUP.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica uhapšeni su rukovodilac ekspoziture D.S. (1973) i viši referenti V.T. (1957), Z.B. (1966), S.G. (1962), J.Ć. (1962), M.V. (1963), M.S. (1957) i B.S. (1956).

Kako se navodi u saopštenju, osumnjičeni se terete da su, koristeći službeni položaj i prekoračivši granice svojih ovlašćenja, od oktobra 2013. do juna 2016. godine, u više navrata sa službenih tekućih računa 111 fizičkih lica, neovlašćeno, bez znanja i saglasnosti vlasnika računa, koristeći se prethodno dobijenom informacijom da su navedeni računi u dužem periodu bili neaktivni, podigli 4.653.134 dinara. Na nalozima za isplatu, kako se sumnja, falsifikovali su potpise vlasnika računa, a novac zadržavali za sebe.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Istovremeno, pripadnici MUP-a u Kraljevu, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u tom gradu, uhapsili su petoricu zaposlenih u javnom preduzeću "Šume Goč" zbog sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja. Uhapšeni su čuvari šume S.N. (1977), D.Č. (1974), N.M. (1983), N.A. (1977) i šumski tehničar Lj. G. (1974).

Osumnjičeni se terete da su tokom ove godine iz državne šume kojom gazduje preduzeće "Šume Goč", u više navrata, jednom preduzeću iz Kraljeva prodali četinarske stubove za bandere i druge vrste drvnih sortimenata za 1,8 miliona dinara. Kako se sumnja, prodaju nisu evidentirali u preduzeću "Šume Goč", ili su je evidentirali u manjem iznosu od stvarnog, a novac od prodaje su u celosti ili delimično zadržavali su za sebe.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Smeta li NATO saradnja Srbije sa Rusima? Novinar Kurira pitao Stoltenberga ono što drugi nisu smeli!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track