Najnovije vesti

NEZAPAMĆEN POKUŠAJ IZNUDE U BEOGRADU: Strpali ga u auto, odvezli na Savski nasip, pretukli, pa puškom pretili da im prepiše kuću
Foto: Dragan Kadić

Osumnjičeni uhapšeni, za jednim se još traga

NEZAPAMĆEN POKUŠAJ IZNUDE U BEOGRADU: Strpali ga u auto, odvezli na Savski nasip, pretukli, pa puškom pretili da im prepiše kuću

Crna Hronika

BEOGRAD - Pripadnici MUP u Beogradu u dve odvojene akcije rasvetlili su dva krivična dela iznude i uhapsili dve osobe.

 

Osumnjičeni I.Ž. (1991) tereti se da je zajedno sa još jednom osobom, za kojom je raspisana potraga, od oštećenog na ime nerazjašnjenih ugovornih obaveza tražio da im uplati dva miliona i 300.000 dinara. Osumnjičeni su, kako se sumnja, oštećenog primorali da sedne u auto, tokom vožnje ga fizički maltretirali, a potom ga odvezli u vikendicu na Savskom nasipu gde su mu, uperivši u njega pušku, tražili da im na ime duga prepiše neku nekretininu ili uplati novac. Pošto je oštećeni obećao da će to učiniti, osumnjičeni su ga pustili.

 

I.Ž. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

 

U drugoj akciji pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su D.A. (1988), zbog postojanja osnova sumnje da je od oštećenog, predstavljajući se lažno kao policijski inspektor, iznudio 13.000 dinara. Postoje osnovi sumnje da je D.A. u više navrata sa mobilnog telefona pozivao oštećenog i predstavljajući se lažno kao policijski inspektor pretio da će poslati patrolu da ga uhapsi ukoliko mu ne bude dao 13.000 dinara.

 

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Lazarevcu.

 

(Kurir.rs/Foto: Ilustracija/Kurir)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Neverovatno! Samo zbog ove reči je bivši inspektor završio u komi!

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...