RASKRINKAN LAŽNI VUČIĆEV SAVETNIK Ojadio ljubavnicu i njenu prijateljicu za 33.000 evra! Na sastanke dolazio pod rotacijom, a ima ŠOK izgovor!
Foto: Privatna Arhiva

Serijski prevarant

RASKRINKAN LAŽNI VUČIĆEV SAVETNIK Ojadio ljubavnicu i njenu prijateljicu za 33.000 evra! Na sastanke dolazio pod rotacijom, a ima ŠOK izgovor!

Crna Hronika -

Zvonko Cvetković (63) iz Kragujevca optužen pred niškim sudom za prevaru u produženom trajanju na štetu V. M. iz Jagodine i N. R. iz Niša

Kragujevčanin Zvonko Cvetković (63) optužen je za prevaru u produženom trajanju na štetu svoje ljubavnice V. M. iz Jagodine i njene prijateljice, Nišlijke N. R., koje je oštetio za preko 33.000 evra. Cvetković se naivnim ženama predstavljao kao savetnik Aleksandra Vučića i visoki funkcioner BIA, a hvalio se poznanstvima i sa drugim važnim političkim funkcionerima.

Da bi bio ubedljiviji, Cvetković je na sastanke dolazio u automobilu s rotacionim svetlom. Povremeno je, da bi ostavio još jači utisak, žrtve pozivao telefonom navodno iz Brisela i drugih gradova gde bi Vučić zaista bio u poseti, kako bi ih ubedio da se nalazi u njegovom društvu.

Negirao krivicu

HTEO SAM DA JE ZAVEDEM

Lažni Vučićev saradnik je u istrazi negirao krivicu. On je priznao da se predstavljao kao savetnik u Vladi, ali u nameri da osvoji V. M., jer je znao da žene vole muškarce na položaju. Potvrdio je i da je od nje uzeo novac da bi navodno popravio zube, ali je istakao da je imao nameru da joj ga vrati. Kazao je da je njenu prijateljicu N. R. obavestio o hapšenju za koje je saznao od prijatelja u policiji, ali je negirao da je od nje uzeo novac da bi to sprečio.

foto: Printscreen

Pare za renoviranje kuće

Kako se navodi u optužnici Osnovnog tužilaštva u Nišu, Cvetković je 2. jula 2015. u Ćupriji upoznao V. M., predstavivši joj se kao Miroslav Milenković, savetnik tadašnjeg premijera. Dva meseca kasnije, iskoristivši intimnu vezu s njom, zatražio joj je novac da bi navodno renovirao kuću koju je kupio u Beogradu. Naivna žena mu je odmah dala 50.000 dinara, a kako je to prevarantu bilo malo, naveo ju je da podigne kredit od 300.000 dinara kako bi mu udovoljila.

U novembru 2015. godine okrivljeni je V. M. kazao da je imao sastanak s ministrom policije Nebojšom Stefanovićem, od koga je saznao da će biti uhapšena njena prijateljica N. R., inače vlasnica jedne privatne firme u Nišu. Uz posredovanje V. M. ugovorio je sastanak s N. R. na jednoj benzinskoj pumpi, gde joj je saopštio da protiv nje postoji krivična prijava. Čak je pred njom telefonirao navodno Miljku Radisavljeviću, tužiocu za organizovani kriminal, a zatim joj zatražio 30.000 evra da bi sprečio njeno hapšenje.

Pare u kutiji s viskijem

- Oštećena mu je predala 6.500 evra, a njen suprug 2.090 evra i 400 franaka, ali je Cvetković bio nezadovoljan ovom sumom, tvrdeći da je ljudima koji treba da je zaštite obećao da će odmah dobiti 15.000 evra. Kazao im je da zbog toga ostatak sume mora da pozajmi od Bratislava Gašića, jer „neće da laže ljude u Beogradu“. Posle dva dana N. R. mu je predala još 6.010 evra, koliko je navodno Cvetković pozajmio - navodi se u optužnici.

Dve nedelje kasnije, prevarant je ponovo pozvao svoju žrtvu.

- Cvetković je tražio od N. R. da još 15.000 evra ostavi kod V. M. tako što će novac staviti u kutiju s viskijem, što je ona učinila - kažu u tužilaštvu.

Debeo dosije

RADIO I KAO „DOKTOR“

Zvonko Cvetković ima debeo policijski dosije zbog niza prevara po čitavoj Srbiji. Poznat je po nadimku „doktor“ jer je jedno vreme radio u toj struci, iako je završio mašinsku školu. Voleo je da se predstavlja kao službenik BIA pa je hapšen u Kragujevcu jer je ljudima uzimao novac da bi ih navodno zaposlio u tamošnjem Kliničkom centru. Toliko je bio ubedljiv da je zaista uspeo da zaposli jednu ženu u ovoj ustanovi jer se tadašnjem direktoru predstavio kao radnik BIA i zamolio ga da joj da mesto medicinske sestre.

Kurir / Dragana Kocić

Foto: Printscreen, Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NAJJAČA PREVARA SAOBRAĆAJACA IKADA: Beograđani napravili ludilo na ALKO TESTU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track