PORODICA BRUTALNO UBIJENE ŽENE ZA KURIR: Melita je trpela strašnu torturu od muža
Foto: Vladimir Šporčić

Krvnik

PORODICA BRUTALNO UBIJENE ŽENE ZA KURIR: Melita je trpela strašnu torturu od muža

Crna Hronika -

Melita Dmitrović (46), koju je iskasapio nevenčani suprug Mirsad Šiljković (49) pa se ubio, nije smela da prijavi batine i zlostavljanje

Porodica ubijene Melite Dmitrović (46), koju je u petak u Pećincima u kući svoje majke iskasapio Mirsad Šiljković (49) pa izvršio samoubistvo, kaže da je Melita godinama trpela neviđenu torturu, ali da nije smela da ga prijavi.

Melitina ćerka Danijela (27) za Kurir je rekla da je njena majka s Mirsadom bila u vezi pet godina.

foto: Vladimir Šporčić

Namamio je u kuću

- Sve to vreme trpela je psihičko i fizičko nasilje. Pored nje, batine od Mirsada dobijala su i moja braća Dalibor (23) i Nenad (9), stariji je jednom morao da spava na groblju jer ga je Mirsad isterao iz naše kuće, dok je mlađeg Nenada tukao pesnicama po glavi i plastičnim papučama. Kad ga je majka pre 15 dana napokon izbacila iz kuće, sve stvari je poneo sa sobom. Ona mu u petak nije nosila zdravstvenu knjižicu, već je bila ucenjena ili namamljena u tu kuću - priča uplakana Danijela.

Ostali bez majke: Dalibor i Danijela, foto: Vladimir Šporčić

Ona dodaje da njena majka nije smela da prijavi nasilje.

- On joj je stalno pretio. Tražio je od nje i da mu kuću prepiše. Govorila sam joj da ga prijavi, ali ona to iz straha nije uradila jer je Mirsad više godina proveo u zatvoru zbog različitih krivičnih dela - priča ćerka ubijene Melite.

Dečaka očuh tukao plastičnim papučama, foto: Vladimir Šporčić

Melita je u petak ispratila mlađeg sina u školu, a potom otišla u Pećince kod Mirsada. Njegova majka Mira kaže da joj je sin rekao da izađe iz kuće jer mu dolazi Melita.

- Otišla sam i trebalo je da se vratim oko 12 sati. Iskreno sam se nadala da će se njih dvoje pomiriti, jer je Melita bila dobra i poštena žena, što ne mogu da kažem za svog sina. Imao je brak iza sebe i u njemu dvoje dece. I njih je tukao i maltretirao, te je zbog nasilja u porodici bio osam godina u zatvoru - priča očajna žena, koja je pronašla njihova tela.

- Mirsad se obesio trakom za garnišne, a ispod njega na podu ležala je Melita u lokvi krvi. Sva je bila krvava, telo, glava, nisam mogla da vidim tačno gde ju je sve ubo, ali sam pored televizora videla njegov nož - priča Mira.

Često u zatvoru

Mirsad Šiljković u zatvorima je proveo 17 godina, odgovarao je za krađe, tuče, ali i nasilje u porodici. Poslednji put ležao je mesec dana u pritvoru zbog krađe.

- On je mojoj majci pretio da ne sme da ga oda i tražio da pas bude pušten u dvorištu kako policajci ne bi mogli neopaženo da uđu u kuću. Majka je morala da ćuti i trpi, pa čak i onda kada me je Mirsad pretukao sa svojim sinom iz prvog braka - rekao je sin Dalibor.

Vesna Versaće, foto: Vladimir Šporčić

Sestra ubice, proročica Vesna Versaće Znala sam da će ubiti nekog

Mirsadova sestra Vesna Radomirović, poznatija kao proročica Vesna Versaće, za Kurir je objasnila da nije bila u dobrim odnosima s bratom poslednjih nekoliko godina. - Jeste mi bio brat, ali je bio zlo od čoveka. Lopov, razbojnik, nasilnik i veliki manipulator. Znala sam da se neće smiriti dok ne padne krv. Melita je bila divna žena. Pokušala sam da je upozorim da ga se kloni, ali izgleda da nije imala snage da to uradi. Moj brat je monstrum koji je ubio nevinu ženu - rekla je Vesna.

Kurir / Jelena Rafailović

Foto: Vladimir Šporčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track