KRIO JE DA JE BIO U ZATVORU 7 GODINA: Izbacila ga iz kuće, danima je pratio po selu, a onda su oboje PRONAĐENI MRTVI
Foto: Vladimir Šporčić

HOROR U PEĆINCIMA

KRIO JE DA JE BIO U ZATVORU 7 GODINA: Izbacila ga iz kuće, danima je pratio po selu, a onda su oboje PRONAĐENI MRTVI

Crna Hronika -

"Na početku veze sa mojom mamom bio je med i mleko. A onda je počeo da pije, da maltretira i tuče nju i dvojicu moje braće", kaže Danijela Stakić, ćerka Melite Dmitrović (46) koju je nožem nasmrt izbo bivši nevenčani suprug Mirsad Šiljaković (49) u Pećincima.

Ubica je posle zločina počinio samoubistvo tako što se obesio o prozor.

Danijela, Melitina ćerka iz prvog braka, kaže da je njena majka torturu trpela godinama i da je na kraju platila glavom.

- Ona se sa Mirsadom upoznala pre pet godina. On je na početku bio med i mleko. Majka mu je tada ispričala da ima dvoje dece iz prvog braka, mene i mog brata Dalibora, a da iz drugog ima sina Nenada (10). Majka se od našeg oca razvela davno, a Nenadov tata je umro kada je Nenad imao samo dve godine. Posle toga, mama je upoznala Mirsada - priča Danijela.

Veza njene majke i Mirsada od samog početka krenula je loše, jer je on krio da je bio u braku, da ima dete, ali i da je bio u zatvoru.

foto: Vlada Šporčić

- Dve godine pošto su stupili u vezu, majka je saznala da je on proveo sedam godina na robiji jer je tukao bivšu ženu. Godinu dana pošto je počeo da živi kod mame u kući, počeo je i nju da bije - priča Danijela.

Pijanstva, agresija, svađe, lomljava stvari po kući, sve je to ubrzo postalo sastavni deo Melitinog života, ali i života njena dva sina - Nenada (9) i starijeg Dalibora.

- Jednom je Neša dobio pare od rođaka i hteo da mu se kupi kinder jaje. Mirsad je otišao u prodavnicu i od Nešinih para kupio je sebi pivo, cigarete i čokoladnu bananicu. Neši je bilo krivo i pitao ga što mu nije kupio kinder jaje, a na to je Mirsad počeo da ga bije uz reči "šta izvoljevaš?". Neša nije njegov sin, a stalno ga je tukao. Kada bi mama stala u Nešinu odbranu, i nju bi tukao, a Daliboru je pretio da će ga isterati iz kuće bude li se mešao - u suzama priča Danijela.

foto: Vladimir Šporčić

Da su Melitina deca često trpela nasilje, govori i to da je Mirsad izbacio njenog sina iz kuće i da je mladić morao da spava na lokalnom groblju jer nije imao gde.

- Mama nije ni znala gde je on završio. Jednom je brat krenuo da je zaštiti kada se Mirsad iživljavao nad njom, pa je ovaj skupio ljude i sa njima isprebijao mog brata. Kada su ga pretukli, rekli su mu: "Budeš li prijavio policiji, sledeći put koljemo" - priča Danijela.

Ona dodaje da poslednja dva meseca njena majka više nije mogla da izdrži višegodišnju torturu Mirsada, te je odlučila da ga istera iz njene kuće.

foto: Vlada Šporčić

- Mama je tada mom bratu rekla: "Ja ovako ne mogu, sve češće tuče Nešu i mene. Hoću da ga isteram iz kuće, zato nemoj da ideš da spavaš, ostani kraj mene." Tako je i bilo, nekoliko minuta kasnije ostavila je Mirsada, a on je tada pokupio sve svoje stvari, ostavio je samo neke sudske papire. Kada je odlazio, na vratima joj je poručio da se na tome neće završiti - priča Danijela.

Kako dodaje, Mirsad se potom danima vozio po selu i posmatrao njenu majku, ali i braću.

- Mama ga se veoma plašila. Zbog toga ga niko nikada nije prijavio, jer on je nju stalno držao ucenjenu. Pretio joj je da će "nekome glava pasti" ako ga prijavi policiji, ali i da će ubiti nju i sebe uz reči "tebe ću zaklati, a sebe ću ubiti" - kaže ona.

Danijela dodaje da je njena majka verovatno zbog neke ucene odlučila da ode kod njega, gde ju je ubio, a potom se obesio.

Vesna Versaći, foto: Vladimir Šporčić

Mirsadova sestra: Znala sam da će ubiti nekog

Mirsadova sestra Vesna Radomirović, poznatija kao proročica Vesna Versaće, za Kurir je objasnila da nije bila u dobrim odnosima s bratom poslednjih nekoliko godina.

- Jeste mi bio brat, ali je bio zlo od čoveka. Lopov, razbojnik, nasilnik i veliki manipulator. Znala sam da se neće smiriti dok ne padne krv. Melita je bila divna žena. Pokušala sam da je upozorim da ga se kloni, ali izgleda da nije imala snage da to uradi. Moj brat je monstrum koji je ubio nevinu ženu - rekla je Vesna.

(Kurir.rs/Bic/B.B.-M.J.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) UHVAĆEN NA DELU: Pogledajte krađu usred poznatog beogradskog kluba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja