MOLOTOVLJEV KOKTEL BAČEN NA NANU POSLE JUČERAŠNJEG UBISTVA: Policija tvrdi da je motiv tuča gostiju i obezbeđenja
Foto: Zorana Jevtić

ubistvo u prestonici

MOLOTOVLJEV KOKTEL BAČEN NA NANU POSLE JUČERAŠNJEG UBISTVA: Policija tvrdi da je motiv tuča gostiju i obezbeđenja

Crna Hronika -

Nepoznati počinilac bacio je molotovljev juče uveče na klub "Nana" u Beogradu.

To se desilo nakon što je u krvavom obračunu oko pet sati u zoru, ubijen Aleksandar Savković (27) dok je Adija I. (29) ranjen.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da su, posle ubistva ispred kluba "Nana" na Senjaku četiri osobe privedene, a da se za dve još traga i da veruje da će taj slučaj biti rešen vrlo brzo.

On je, posle obeležavanja Dana Specijalne antiterorističke jedinice, novinarima rekao da se radilo o sukobu gostiju sa obezbeđenjem kluba.

Da se, nakon što su dan kasnije bačeni "molotovljevi kokteli" na "Nanu", čekaju rezultati istraga, da se vidi šta se zapravo dogovdilo i tek tada će imati više informacija.

Inače, sa ubijenim Savkovićem u klubu je bio i fudbaler Rada Vladimir Volkov. On je otišao malo pre nego što se ubistvo dogodilo.

Nekadašnji fudbaler Partizana i crnogorski reprezentativac često je bio u društvu Savkovića u noćnim izlascima. Volkov se od prijatelja oprostio preko „Instagrama“.

"Počivaj u miru, buraz naš. Otišao si na bolje mesto", napisao je poznati fudbaler.

foto: Zorana Jevtić

Prema saznanjima Kurira, ubijeni Savković član je jedne navijačke grupe, a dosije mu je bio pun različitih krivičnih dela. Pucnjava se dogodila u 5.20 časova, a u njoj su učestvovali mladići koji su se prethodno sukobili u klubu.

Ne radi se o talasu nasilja

Stefanović je negirao da se poslednjih dana u Srbiji desio "talas nasilja" i objasnio da se radi o "potpuno nepovezanim događajima". On je napomenuo da je, povodom paljenja automobila zamenika načelnika niške policijske uprave, policiji u tom gradu dao "kratak" rok da reši slučaj, i objasnio da se to mora rešiti jer ako policija nije u stanju da zaštiti sebe, kako će moći građane.

Upitan o istrazi nasilja na fudbalskoj utakmici Partizan - Crvena zvezda i učešću huligana iz drugih država, Stefanović je odgovorio da je slučaj složen i da MUP ne želi da prejudicira šta se sve dogodilo dok ne budu dobijene potpune informacije. Stefanović je, međutim, rekao da postoji "značajna upletenost kriminogenog faktora", ne samo iz Srbije nego i iz regiona" i da "postoji sumnja da je to više od obračuna navijača".

"U jednom separeu se nalazila grupa mladića. U nekom momentu došlo je do koškanja, pa je nekoliko njih izašlo ispred lokala da se rasprave. Nedugo zatim začuli su se pucnji, a dvojica njih ostala su da leže na asfaltu. Onaj koji je pucao je pobegao, kao i svi ostali koji su bili ispred kluba u tom trenutku. Kada je policija ušla u lokal, u njemu se krio Stevan I., koji je bio žestoko pretučen", objašnjava izvor Kurira iz istrage.

(Kurir.rs/Fonet)

Foto Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! MUŽ PUCAO U ŽENU NA SRED ULICE! Još jedno porodično nasilje?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja