SMRT NAVIJAČA RADA U NANI: Prijatelja fudbalera ubilo obezbeđenje?
Foto: Privatna Arhiva

Istraga likvidacije

SMRT NAVIJAČA RADA U NANI: Prijatelja fudbalera ubilo obezbeđenje?

Crna Hronika -

Policija uhapsila četiri osobe, dok se za dve traga zbog ubistva Aleksandra Savkovića (27), sumnja se da su u obračunu u beogradskom klubu učestvovali i pripadnici obezbeđenja

Beogradska policija uhapsila je četiri osobe, dok se za dve još traga zbog sumnje da su u nedelju u klubu „Nana“ učestvovali u pucnjavi i ubistvu navijača Rada Aleksandra Savkovića (27), prijatelja fudbalera Vladimira Volkova.

Dan posle žestokog obračuna, u kom je ranjen i Savkovićev prijatelj Adija I. (29), nepoznate maskirane osobe bacile su tri Molotovljeva koktela na zgradu ove diskoteke.

Hteli da zapale klub

MUP je potvrdio juče da su četiri osobe privedene i da veruje da će taj slučaj biti rešen vrlo brzo.

- Čekaju se rezultati istrage da se vidi šta se zapravo dogodilo, i u nedelju i dan kasnije kada su bačene eksplozivne naprave, i tek tada će imati više informacija - kažu u policiji.

foto: Dragana Udovičić

U noći između nedelje i ponedeljka dva muškarca došla su ispred kluba i bacila zapaljive naprave koje su izazvale požar. U napadu niko nije povređen, ali policija sumnja da je ovaj napad povezan s tučom i pucnjavom koja se dogodila prethodne večeri.

Istraga

OBRAČUN ANĐELA PAKLA I BANDIDOSA?

Istraga ubistva Aleksandra Savkovića u „Nani“ ide i u smeru istrage obračuna dve ozloglašene svetske moto-bande.

- Savković je, pored debelog policijskog dosijea, navodno pripadao i bajkerskoj bandi Anđeli pakla. Ova grupa je u dugogodišnjem krvavom sukobu sa suparničkim Bandidosima“. Sumnja se da su se kobne večeri Bandidosi sukobili sa Savkovićem i da je tada krenuo krvavi obračun - kaže naš izvor.

Kako saznajemo, ubistvu Savkovića prethodila je tuča u kojoj je učestvovalo 15 gostiju.

- Prema jednoj verziji ubistva ispred „Nane“, Savković je likvidiran posle tuče s momcima iz drugog separea u klubu. Međutim, prema drugoj, ispred „Nane“ se sukobio obezbeđenjem koje je njega i njegove prijatelje izbacilo napolje. Obračun tokom kog je neko potegao pištolj nastavila se i ispred kluba - kaže izvor Kurira. On navodi da napad na ovaj klub, nepuna 24 sata posle ubistva, sve više ukazuje da Savkovićevi prijatelji za njegovu smrt krive obezbeđenje „Nane“.

foto: Dragana Udovičić

Među prvim svedocima na saslušanje u policiju biće pozvan fudbaler Rada Vladimir Volkov, koji je bio u društvu ubijenog. Volkov je, kako su izjavili očevici, otišao pre incidenta. Žestoki obračun dogodio se nedelju oko 5.20.

- Posle pucnjave, na ulici su ležali Savković i Adija I., dok su se ostali razbežali - otkriva naš sagovornik.

Ranjeni se oporavlja

Adija I. upucan je u grudi i glavu.

- On je operisan i nalazi se u stabilnom stanju. Policija proverava u kakvim je odnosima bio sa Savkovićem. Kao i pokojni Savković, i on ima dosije u policiji - rekao je naš izvor.

Kurir je juče pokušao da kontaktira sa Volkovim, ali on nije odgovarao na pozive.

Kurir / Danijela Jovanović

Foto: Privatna arhiva, Dragana Udovičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

UKP upao u hotel Ziru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja