(FOTO, VIDEO) REPORTER KURIRA NA MESTU STRAVIČNOG ZLOČINA KOD POŽAREVCA  UBICA POLICAJCA JE IMAO PSIHIČKIH PROBLEMA: Živeo je u strahu da će ga neko ubiti!
Foto: Zorana Jevtić

ISPALIO VIŠE HITACA PA SE ZATVORIO U KUĆU

(FOTO, VIDEO) REPORTER KURIRA NA MESTU STRAVIČNOG ZLOČINA KOD POŽAREVCA UBICA POLICAJCA JE IMAO PSIHIČKIH PROBLEMA: Živeo je u strahu da će ga neko ubiti!

Crna Hronika -

POŽAREVAC - Dobrivoje Živković (69) ubio je sinoć policajac Srđana Petrovića (42), a prema poslednjim informacijama sumnja se da je ubica imao psihičkih problema.

Kako saznaje Kurir sa lica mesta, Dobrivoje je živeo u strahu da će ga neko ubiti.

foto: Zorana Jevtić

Iz policije su potvrdili da je Dobrivoje u policajca ispalio više hitaca iz automatske puške, a potom se zaključao u svoju kuću u kojoj nije bilo drugih ukućana.

"U jednom trenutku, kada je policajac Petrović pokušao da uđe u dvorište objekta kako bi proverio da li je možda više osoba u kući, D. Ž. je ispalio više hitaca iz automatske puške i smrtno ranio policijskog službenika", navedeno je u saopštenju MUP- a.

Petrović je zadobio teške povrede od kojih je preminuo na putu ka bolnici.

Nakon angažovanja Specijalne antiterorističke jedinice, koja je jutros ušla u kuću, D. Ž. je ubijen prilikom pokušaja da ponovo otvori vatru na pripadnike policije.

1 / 6 Foto: Zorana Jevtić

Prema rečima meštana, incident se dogodio u ranim jutarnjim časovima.

"D.Ž. se posvađao sa zetom koji je pobegao od kuće i pozvao policiju. Inače u toj kući je stanovao sa ćerkom, zetom i dve unuke. Bilo je strašno, policija nam je još u selu", ispričali su za Kurir nesrećni meštani sela Bare kod Požarevca.

foto: Zorana Jevtić

Nakon ubistva oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, rekavši da ubistvo policajca Srđana Petrovića pokazuje koliko je težak posao koji svakodnevno obavljaju policijski službenici i dodao da će MUP učiniti sve što može kako bi pomogao porodici nastradalog policajca.

(Kurir.rs/Foto: Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

UKP upao u hotel Ziru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track