BENTLI EKIPA MEĐU OSUMNJIČENIMA ZA UBISTVO U NANI: Ovo su privedeni zbog likvidacije navijača Rada, koji su ranije presreli Vučićevu kolonu!
Foto: Printscreen

POZNATI POLICIJI

BENTLI EKIPA MEĐU OSUMNJIČENIMA ZA UBISTVO U NANI: Ovo su privedeni zbog likvidacije navijača Rada, koji su ranije presreli Vučićevu kolonu!

Crna Hronika -

U policijskoj akciji uhapšeno je petoro muškaraca koji su osumnjičeni da su učestvovali u ubistvu Aleksandra Savkovića (27) ispred kluba Nana, a dvojica od njih su bili u bentliju koji se u septembru zakucao u kolonu Aleksandra Vučića.

BEOGRAD - Među osumnjičenima za ubistvo i tuču u "Nani" su dva mladića koji su 1. septembra bili u "bentliju", koji je naleteo na kolonu vozila predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Topčiderskoj zvezdi. Protiv njih se već vodi postupak za krivično delo ugrožavanje sigurnosti, zbog presretanja predsedničke kolone pod pratnjom.

Naime, Stevan Dukić (22) i Miloš Tančev (22) bili su u "bentliju" koji je udario u Vučićev automobil, 1. septembra, dok je tada vozilom upravljao Luka Radulović koji je prošlog meseca uhapšen zbog dilovanja droge i nalazi se u pritvoru.

Nedeljko Grbović, foto: Privatna Arhiva

Podsetimo, policija je danas uhapsila Nedeljka Grbovića (46) zbog sumnje da je ispred diskoteke "Nana" u nedelju ujutru ubio navijača Rada Aleksanedra Savkovića, a prethodno su privedni i Stevan Dukić (22), Stefan Šapurić (24), Miloš Lukovac (29), kao i Tančev i Dukić, koji su bili u "bentliju".

Pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu danas će biti saslušani osumnjičeni za ubistvo Savkovića. Njima se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Nakon saslušanja tužilaštvo će odlučiti da li će i protiv koga pokrenuti istragu i da li će tražiti da im sud odredi pritvor.

Stevan Dukić, foto: Printscreen

U sukobu ispred kluba "Nana" na Senjaku u nedelju oko pet sati ujutru ubijen je Savkovic, dok je Iseinović ranjen. Kasno uveče istog dana nepoznate osobe bacile su molotovljev koktel na ovaj klub i tom prilikom niko nije povređen.

Naime, privedeni su Stevan Dukić (22) i i Miloš Tančev (22), protiv kojih se vodi postupak za krivično dleo ugrožavanje sigurnosti zbog naletanja na kolonu predsednika.

Za volanom je, utvrdila je policija, bio Radulović, dok je pored njega sedeo Dukić. Na zadnjem sedištu se smestio Tančev.

Austrija je za Lukom Radulovićem, vozačem crnog "bentlija" koji je ugrozio sigurnost Aleksandra Vučića, raspisala potragu zbog ranjavanja dvojice Čečena u diskoteci u Beču.

foto: Privatna Arhiva

Radulović je posle sukoba sa Čečenima pobegao u Srbiju, gde se skrivao sve do subote, kad je na Topčiderskoj zvezdi udario u automobil u kom je bio Vučić.

Njemu i dvojici saputnika tada je na predlog višeg javnog tužioca, i po odluci sudije za prethodni postupak, određen pritvor do 30 dana, da ne bi uticali na svedoke.

Radulović, Stevan Dukić (22) i Miloš Tančev (22) su u ponedeljak saslušani, a policija ih je posle zadržavanja od 48 sati privela u tužilaštvo sa krivičnom prijavom koja ih tereti za teži oblik ugrožavanja sigurnosti, za šta je zaprećena kazna do osam godina zatvora.

Njima su uzeti krv i urin na analizu, a rezultati su pokazali da je Radulović, koji je bio za volanom "bentlija", vozio pod uticajem alkohola i narkotika.

Luka Radulović, foto: Privatna Arhiva

- Nismo ni primetili kolonu, vozili smo se, napravili nekoliko krugova i bilo nam je lepo. Tek kad su nas zaustavili, posle pola sata su nam rekli da je u koloni predsednik Vučić - ispričali su oni, prenele su tada Novosti.

Njima je ključeve "bentlija" dao Ivica Dragutinović, vlasnik vozila, uz reči: "Momci, evo pare, sipajte benzin".

Dragutinović inače često dolazi u "Nanu", klub na Senjaku gde njih trojica rade. Osim ovog noćnog kluba, njih trojica obezbeđuju i druge splavove, a rade za agenciju za obezbeđenje čiji je vlasnik ultimat-fajter Dušan Panajotović.

Inače su oni to veče upravo kreneli iz noćnog kluba Nana u vožnju bentlijem koja se završila ugrožavanjem bezbednosti predsednika.

Podsetimo, bentli španskih registarskih oznaka u subotu 1. decembra na Topčiderskoj zvezdi u Beogradu udario je u automobil u kojem je bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Auto je inače u vlasništvu bivšeg fudbalskog reprezentativca Ivice Dragutinovića.

Poznati fudbaler u vreme incidenta koji se dogodio oko 8.20 nije bio u vozilu koje je preseklo kolonu šefa države.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: POLICAJAC LIKVIDIRAN NA ZADATKU! Ubica se posvađao sa familijom, pa potegao automatsku pušku na policiju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track