STEFANOVIĆ NAKON NEREDA NA VEČITOM DERBIJU: Imamo nove informacije, istraga ide u dobrom pravcu!
Foto: Marina Lopičić

svaki dokaz se pažljivo analizira

STEFANOVIĆ NAKON NEREDA NA VEČITOM DERBIJU: Imamo nove informacije, istraga ide u dobrom pravcu!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da policija radi na poslednjem slučaju nasilja na stadionu tokom poslednjeg derbija i dodao da se svakodnevno dobijaju nove informacije koje potvrđuju da postoje kriminogeni elementi, od dilovanja narkotika do zaposedanja delova teritorija u srpskoj prestonici.

Stefanović je rekao da je Srbija ozbiljna država i da sve to s pažnjom prati, jer ne želi da istrčava sa zaključima pre nego što cela ta situacija ne bude s pažnjom razmotrena.

Ministar je kazao da nema informacija da su u taj incident bile uključene neke druge službe, ali i da se svaki dokaz koji se, kako je rekao, prikupi pažljivo analizira, a obavljaju se i razgovori sa stranim državljanima koji su privedeni.

"Ima novih informacije koje dobijamo svakog dana. Istraga ide u dobrom pravcu i verujem da ćemo brzo doći do epiloga", rekao je Stefanović.

Ministar je pohvalio rad pripadnika Beogradske policije koji su radili na rasvetljavanju slučaja ubistva ispred kafića Nana.

"Videćemo ne želim da kvalifikujem taj događaj, ni kako je došlo do te tuče koja, prema mojim informacijama, nije bila unapred planirana", rekao je Stefanović i dodao da je taj slučaj praktično zatvoren.

Stefanović je izrazio nadu da niko neće izbornu kampanju iskoristiti za nestabilnost u Srbiji, te dodao da je MUP spreman za svaku situaciju i uložiće kaže maksimalan napor da se spreče bilo kakvi incidenti.

"Uložićemo maksimalan napor i verujem da ćemo imati mirne izbore, gde će građani iskazati svoju političku volju, a da nasilja neće biti, jer nasiljem se ništa ne rešava".

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track