(VIDEO) POLICIJA HAPSILA U KRAGUJEVCU, PANČEVU, BORU I JAGODINI: Uhapšeno 132, zaplenjeno 84 kg droge, 103 puške, 81 pištolj, eksploziv...
Foto: MUP

zaplenjeni narkotici i arsenal oružja

(VIDEO) POLICIJA HAPSILA U KRAGUJEVCU, PANČEVU, BORU I JAGODINI: Uhapšeno 132, zaplenjeno 84 kg droge, 103 puške, 81 pištolj, eksploziv...

Crna Hronika -
1 / 7 Foto: MUP

BEOGRAD - U više odvojenih akcija širom Srbije, zaplenjena je veća količina oružja, više od 84 kilograma narkotika, otkriveno pet laboratorija za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima i uhapšene su 132 osobe

osumnjičene za trgovinu narkoticima ili za nedozvoljeno posedovanje i nošenje oružja, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

foto: MUP

Kako se u saopštenju navodi u saradnji sa nadležnim tužilaštvima policija je zbog posedovanja narkotika radi njihove dalje prodaje uhapsila 94 osobe, a na području Kragujevca, Pančeva, Bora i Jagodine otkriveno je pet laboratorija za uzgoj marihuane.

foto: MUP

Tokom tih akcija policija je zaplenila 82,6 kilograma marihuane, 768 grama heroina, 145 grama kokaina, 855 grama amfetamina, 910 komada raznih tableta, kao i manju količinu hašiša.

foto: MUP

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašćeno držanje opojnih droga, krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv još 50 osoba.

foto: MUP

Zbog nedozvoljenog posedovanja ili nošenja oružja policija je uhapsila 38 osoba i zaplenila 103 puške, od čega 18 automatskih ili poluautomatskih, 81 pištolj i revolver, jedan "škorpion", tri eksplozivne naprave, 572 grama eksploziva, šest bombi i 11.700 komada municije različitog kalibra, dok su zbog nedozvoljenog posedovanja i nošenja oružja krivične prijave u redovnom postupku podnete protiv još 74 osobe.

foto: MUP

Takođe, kaže se, po prethodno raspisanim potragama policija je uhapsila još 21 osobu.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: MUP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track