PRITVOR ZA IZVRŠNOG DIREKTORA PUTEVA: Poginuli kod Uba zbog loše signalizacije!
Foto: Nebojša Mandić

do 30 dana

PRITVOR ZA IZVRŠNOG DIREKTORA PUTEVA: Poginuli kod Uba zbog loše signalizacije!

Crna Hronika -

VALJEVO - Viši sud u Valjevu odredio je pritvor do 30 dana izvršnom direktoru JP "Putevi Srbije" Z. S. (56) zbog sumnje da je odgovoran za saobraćajnu nesreću koja se 12. novembra dogodila na neotvorenom delu autoputa Ub - Lajkovac, u Stublenici, u kojoj su smrtno stradale dve osobe, a jedna teško povređena.

Na licu mesta poginuo je M. J. (70) iz Beograda, dok je u valjevskoj bolnici povredama podlegao Z. Č. (70). Vozač "mercedesa" se uključio na neotvoreni deo autoputa Ub - Lajkovac na području lajkovačke opštine, gde je saobraćajni znak upućivao na to da je put otvoren, a nesreća se dogodila u Stublenici kod Uba.

Prepreka teška nekoliko tona građevinskim mašinama je pomerena u 2016, a nije vraćena, iako je policija to tražila zbog sličnog nemara JP "Putevi Srbije" na nezavršenoj deonici Lajkovac - Ljig, takođe posle saobraćajne nezgode u kojoj je povređena ženska osoba.

U Višem tužilaštvu je rečeno da je izvršnom direktoru Z. S. određen pritvor zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, te da je u redovnoj proceduri podneta i krivična prijava protiv direktora JP "Putevi Srbije" Z. S. za isto krivično delo.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV) VOZAČI, PAZITE SE! Ovo su 33 lokacije na kojima vas vrebaju nove kamere!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track