POSLE JEDNOG DANA: Ukinut pritvor direktoru Puteva zbog teške saobraćajne nesreće
Foto: Slađana Stevanović

POGINULO DVOJE

POSLE JEDNOG DANA: Ukinut pritvor direktoru Puteva zbog teške saobraćajne nesreće

Crna Hronika -

Vanraspravno veće Višeg suda u Valjevu uvažilo je žalbu branilaca Z. S. i ukinulo je rešenje, uz obrazloženje da je od saobraćajne nesreće prošlo mesec i po dana.

Izvršnom direktoru “Puteva Srbije”, vanraspravno veće Višeg suda u Valjevu u četvrtak je ukinulo pritvor do 30 dana, osumnjičenom da je počinio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja i nesavesnog obavljanja nadzora nad javnim saobraćajem. Z. S. se sumnjiči da je odgovoran za tešku saobraćajnu nesreću, 12. novembra, u Stublenici kod Uba, na završenom delu Koridora 11, koji nije pušten u saobraćaj, u kojoj su dve osobe poginule, a jedna bila teško povređena.

Pritvor je bio određen u sredu, zbog mogućeg uticaja na svedoke i saučesnike, te potencijalnog uznemiravanja javnosti, što bi moglo da ugrozi nesmetano i pravilno vođenje krivičnog postupka.

Vanraspravno veće Višeg suda u Valjevu uvažilo je žalbu branilaca Z. S. i ukinulo je rešenje, uz obrazloženje da je od saobraćajne nesreće prošlo mesec i po dana i da je upravo to uticalo da više ne postoje razlozi za pritvor.

U saopštenju Policijske uprave u Valjevu stoji da je saobraćajna signalizacija bila postavljena na nepropisan način, da je došlo do nestanka saobraćajnih znakova i pomeranja betonskih barijera koje su postavljene da onemoguće prolaz na trasu neotvorenog autoputa, koja je zatvorena za saobraćaj.

(Kurir.rs/Novosti)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! OVK ĆE PONOVO UBIJATI SRBE?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track