OSUĐENA ŠESTOČLANA GRUPA FALSIFIKATORA: Napravili pola miliona falsifikovanih dolara!
Foto: Nebojša Mandić

Specijalni sud

OSUĐENA ŠESTOČLANA GRUPA FALSIFIKATORA: Napravili pola miliona falsifikovanih dolara!

Crna Hronika -

Specijalni sud u Beogradu osudio je na sedam godina zatvora i novčanu kaznu od 200.000 dinara Zorana Radojčina, organizatora kriminalne grupe koja je pravila falsifikovane američke dolare.

Istom presudom, Branislav Savić osuđen je na pet godina i 10 meseci zatvora, Ivan Dajić na kaznu od četiri godine i osam meseci, Goran i Zoran Nikolić na po četiri godine i šest meseci zatvora, dok je Dejan Ćulum kažnjen sa četiri godine zatvora. Svi članovi grupe kažnjeni su i sa po 120.000 dinara.

- Organizator je u svojoj štampariji, koja je otkrivena zahvaljujući postojanju zajedničkog istražnog tima Srbije i Češke, pravio lažan američki novac u apoenima od 100 dolara. Otkriveno je 4.645 novčanica, odnosno iznos od oko 500.000 falsifikovanih dolara - navodi se u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal.

Kako je utvrđeno, Radojčin je predavao falsifikovani novac pripadnicima organizovane kriminalne grupe koji su ga distribuirali i stavljali u opticaj u Srbiji, državama u okruženju, kao i Mađarskoj i Češkoj, ali i drugim zemljama Evropske unije.

- Iznos od oko 150.000 falsifikovanih dolara predao je okrivljenom Draganu Radinkoviću i Goranu Vučiniću, koji su imali zadatak da taj novac dalje distribuiraju i prodaju. Oni su uhapšeni sa 130.000 ovih dolara u Češkoj. Dvojica uhapšenih u toj državi u februaru su pravosnažno osuđeni na po sedam godina zatvora.

Kurir / J. S.

Foto: Nebojša Mandić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track