STRAVIČAN EPILOG TUČE U VRNJAČKOJ BANJI: Dečak (16) kojeg su drugovi pretukli zbog 2.000 dinara će ostati invalid
Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

STRAVIČAN EPILOG TUČE U VRNJAČKOJ BANJI: Dečak (16) kojeg su drugovi pretukli zbog 2.000 dinara će ostati invalid

Crna Hronika -

Srednjoškolac F.J. (16) iz Lazarevca, koga su isprebijanog i bez svesti pronašli u centru Vrnjačke Banje i dalje se nalazi u veštačkoj komi, nakon što su ga lekari u Kliničkom centru u Kragujevcu operisali. Prema rečima njegovog oca, Dragana J. lekari još uvek ne daju nikakve prognoze.

- Ne znam šta bih mogao da vam kažem. Nama je najbitnije da se naš sin probudi. Samo se tome nadamo. Sve ostalo mi nije bitno – rekao je otac isprebijanog učenika.

Porodica srednjoškolca koja živi u Lazerevcu svakodnevno odlazi u Kragujevac, i svi željno isčekuju dobre vesti.

F.J. je od posledica prebijanja zadobio hematom na desnoj strani, zgnječen nos i polomljenu potkolenicu. Zbog toga je imao dvostruku operaciju. Ali, otac Dragan nam je ispričao da su juče saznali da je imao još jednu povredu.

- Lekari su nam rekli da moj sin nema više skočni zglob na levoj nozi. Morali su da ga izvade jer je bio poptuno polomljen, i praktično moj sin je sada i invalid. Jer, kako sam se raspitao, ne postoje implanti koji bi mogli da zamene zglob. Mada iskreno ni o tome ne razmišljamo. Brine nas samo koliko će biti u komi – kaže otac Dragan.

Učenika drugog razreda Ugostiteljsko-turističke škole iz Vrnjačke Banje, dvojica napadača su prebili u noći između utorka i srede, i ostavili ga da leži na poznatoj Promenadi. Njega su pronašli slučajni prolaznici. U kraljevačku bolnicu je dovezen bez svesti, a onda odmah odvezen u Klinički centar u Kragujevcu gde je operisan.

Policija je istog dana uhapsila dvojicu mladića, takođe srednjoškolaca, ali 4. razreda. Uhapšeni su M.O. (18) iz Kruševca i A.Z. (18) iz Svilajnca.

- Jedan od njih je bio cimer sa mojim unukom. Zajedno su stanovali u stanu u Banji. Koliko znam, unuk je dva puta od jednog od njih pozajmio po 1.000 dinara. Ali, zbog toga je i svoj mobilni založio, kako bi vratio dug. Ali, nešto se dogodilo. Ne mogu da verujem da su ga onako isprebijali zbog 2.000 dinara – priča deda Raša J.

Kako se saznaje u policiji, još se utvrđuju okolnosti zbog kojih je F.J. isprebijan, a napadačima je produžen pritvor do 30 dana.

(Kurir.rs/Blic)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! HRVATSKA I SLOVENIJA PRED SUKOBOM?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track