EPICENTAR RAZVRATA U SAVAMALI: Kafedžija, ćevabdžija i policajac kidnapovali kelnerice zbog orgija

Kafana „Bosfor“ simbol bluda, razvrata i nemorala

EPICENTAR RAZVRATA U SAVAMALI: Kafedžija, ćevabdžija i policajac kidnapovali kelnerice zbog orgija

Crna Hronika -

Trojica kompanjona otela iz suparničke kafane tri mlade devojke zbog kojih su mnogi Beograđani dolazili u taj lokal na večernje pijanke

Stojan Jovanović, kafedžija restorana „Bosfor“ iz beogradske Karađorđeve ulice, uhapšen je u aprilu 1924. godine zbog sumnje da je oteo tri konobarice iz restorana „Mladi orao“, koje je pokušao da privoli da počnu da rade u njegovoj kafani, poznatoj po celovečernjem orgijanju!

Zajedno s njim, beogradska policija je privela i njegovog ćevabdžiju Mihajla Stojanovića, kao i policijskog agenta Stojana Srećkovića, koji su učestvovali u otmici. Kafedžija Jovanović je bio poznat policiji odranije, iz vremena kad je u Ratarskoj ulici držao restoran „Mali Čačak“, nadaleko poznat po prostituciji i orgijanju.

Zatvorili mu lokal

Nakon što mu je policija zatvorila lokal zbog širenja nemorala, prešao je u Savamalu, u „Bosfor“ , koji je u međuratnom Beogradu takođe bio simbol raskalašnog i neprimerenog ponašanja. S obzirom na to da nije mogao olako da pronađe devojke koje bi prihvatile da rade u „Bosforu“, a koje su istovremeno morale da ispunjavaju i određene uslove, Jovanović je sa dvojicom prijatelja odlučio da upadne kod „Mladog orla“ i otme tri nove kelnerice, zbog kojih su mnogobrojni muškaraci upravo tu kafanu birali za večernje pijanke. U pitanju su bile mlade Beograđanke Ružica Đeri, Bojana Maletin i Dragica Ljubinić.

Beogradski dnevni list Vreme navodi da je treći uhapšeni, policijski agent Stojan Srećković, iskoristio svoju legitimaciju da bi konobarice ucenio i naterao da pođu s njima kolima kako bi se dogovorili o budućoj saradnji u „Bosforu“. Otmicu je prijavio vlasnik „Mladog orla“, a potragu za devojkama je naložila Uprava Grada.

Skinule se i gole plesale

List Vreme navodi da su trojica kidnapera usput izbacili iz kola treću kelnericu, Dragicu Ljubinić, koja im je prethodno kazala da joj ne prija brza vožnja jer je u drugom stanju. Preostale dve doveli su u „Bosfor“, gde su se sve petoro napili, a devojke naterali da se skinu i plešu nage.

„Tada je nastao jedan neverovatan balet opijenih kelnerica“, napisao je autor teksta. Orgijanje je trajalo do ranih jutarnjih sati, kad su kafedžija i agent krenuli svojim kućama. Devojke su otišle sa ćevabdžijom u njegov stan, gde su zajedno prespavali, a vest da ih juri policija sačekala ih je oko podneva, kad su se probudili.

Pobegle lađom

NAĐENE U PANČEVU

List Vreme navodi da je uhapšeni ćevabdžija odvezao devojke do Ade Huje, gde ih je naterao da se ukrcaju u „lađu za Pančevo“ i sakriju dok se ne slegne prašina. Devojke su nekoliko dana lutale po Pančevu, dok ih policija konačno nije pronašla i vratila u Beograd. U policiji su suočene s kidnaperima, koji su ubrzo potom osuđeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track