POŽAR U KRAGUJEVAČKOJ GIMNAZIJI PODMETNUO BOMBAŠ?! 3 godine u bekstvu zbog pokušaja ubistva, a onda se naoružan zabarikadirao u podrum!
Foto: Printscreen

DRAMA TRAJALA 30 SATI

POŽAR U KRAGUJEVAČKOJ GIMNAZIJI PODMETNUO BOMBAŠ?! 3 godine u bekstvu zbog pokušaja ubistva, a onda se naoružan zabarikadirao u podrum!

Crna Hronika -

Požar u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji koji je izbio rano jutros je podmetnut, a osumnjičeni je bombaš Nemanja G. (37), potvrđeno je Kuriru.

Nemanja G. je uhapšen 2014. godine zbog sumnje za pokušaj ubistva i proveo je u pritvoru mesec dana.

Pušten je da se brani sa slobode, a potom je nestao. Krio se sve do jula 2017. godine, kada se javio policiji, a onda naoružan zauzeo podrum. Nemanja G. (37) naoružan bombama predao policiji.

Kako se navodi u saopštenju PU Kragujevac, policija je danas uhapsila Nemanju G. (37) iz Kragujevca, osumnjičenog da je u noći između ponedeljka i utorka oko dva sata posle ponoći podmetnuo požar.

Požar u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji #kragujevac

A post shared by iKragujevac -Istina na 1.mestu (@ikragujevac) on

U požaru nije bilo povređenih, a pričinjena je velika materijalna šteta, navodi se u saopštenju i dodaje da su požar ugasili pripadnici Vatrogasno - spasilačke jedinice u Kragujevcu.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Kragujevcu osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće sproveden tužiocu.

Podsetimo, Nemanja G, koji je uz sebe imao i tri bombe, nalazi se na poternici kragujevačkog Višeg suda, a tu je dospeo kada je u junu 2014. godine u restoranu „Brvnara” upucao Hranislava Radomirovića (42), koji je višestruko osuđivan za slučaj šverca.

Naime, protiv Nemanje G. se vodi postupak za ubistvo u pokušaju, koje je izvršio u saradnji sa izvesnim Nikolom Prokićem u junu u „Brvnari”.

Radomirović je ranjen u pucnjavi koja se dogodila 16. juna oko 22.30 u pomenutom restoranu. On je hicem iz pištolja pogođen u stomak, ali mu je brzom operacijom spasen život.

Prema informacijama iz suda, Gavriloviću je u januaru 2016. određen pritvor, ali s obzirom na to da je bio u bekstvu, MUP je za njim raspisao nacionalnu poternicu. Mesec dana kasnije, sud je doneo rešenje da Gavriloviću sudi u odsustvu, a taj postupak je i dalje u toku.

Osim za ubistvo u pokušaju, Gavriloviću se sudi i za nedozvoljeno nošenje oružja.

On je u julu prošle godine hteo da se preda, ali se predomislio i umesto toga odlučio je da se zatvori u podrum, gde su mu se pridružili pastorak i njegov drug.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ZORAN MARJANOVIĆ DOBIJA ALIBI? Evo ko će mu biti poslednji adut!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track