LIKVIDACIJU NA VRAČARU IZVRŠILE PROFI UBICE: Sasuli 60 metaka u Davorina, hirurški precizno! POLICAJKA U KOLIMA NEMA NI OGREBOTINU
Foto: Printscreen

NARUČENO UBISTVO

LIKVIDACIJU NA VRAČARU IZVRŠILE PROFI UBICE: Sasuli 60 metaka u Davorina, hirurški precizno! POLICAJKA U KOLIMA NEMA NI OGREBOTINU

Crna Hronika -

Davorin Baltić ubijen je na Vračaru u noći između 1. i 2. janaura, ispred zgrade u kojoj je živeo u iznajmljenom stanu sa suprugom.

Sa njim u automobilu, u trenutku kada su napadači pucali, bila je i venčana kuma njegove supruge, policajka M. N.

Mesto ubistva
Mesto ubistvafoto: Marina Lopičić

Zapaljena „tojota“

- Najverovatnije su ga ispred zgrade čekala dva napadača, koja su ispalila čak 60 hitaca iz automatskog oružja sa prigušivačem. Sve ukazuje da je reč o profesionalcima, jer su pogodili metu velikim brojem hitaca, dok je policajka na mestu suvozača u „golfu 7“ ostala nepovređena. Automobil „tojota“ bez registarskih oznaka, koji su koristili tokom likvidacije, pronađen je zapaljen u Ulici braće Srnić. U njemu su pronađeni automatska puška i pištolj - otkriva izvor iz istrage.

foto: Printscreen

Disciplinski i suspenzija

POLICAJKA ODGOVARA ZBOG OMETANJA ISTRAGE

Protiv venčane kume ubijenog Davorina Baltića, policajke M. N., koja je bila sa njim u automobilu, biće podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog ometanja pravde. M. N. je, kako se sumnje, posle ubistva Baltićev pištolj, koji je nosio bez dozvole, bacila u kontejner, a potom pozvala policiju. Kako saznajemo, ona je bila na dužnosti u vreme likvidacije, a protiv nje je pokrenut i disciplinski postupak, do čijeg okončanja je suspendovana.

Osumnjičen za ubistvo Pižonovog zeta

Davorina Baltića (41), koji je 1. januara ubijen u centru Beograda, crnogorska policija dovodi u vezu sa dve likvidacije koje su se dogodile u Budvi 2015, a jedna od njih je ubistvo Gorana Đuričkovića, zeta bivšeg fudbalera i trenera Crvene zvezde Vladimira Petrovića Pižona.

Goran Đuričković
Goran Đuričković

Prema informacijama iz crnogorske policije, iako se Baltić dovodio u vezu sa ubistvima Đuričkovića i njegovog kuma Saše Markovića, nikada nije prikupljeno dovoljno dokaza da bi on bio i procesuiran, a to je bilo otežano i zbog činjenice da je 2015. napustio Crnu Goru.

Nakon bekstva, neko vreme živeo je u Brazilu, zatim u Italiji i Albaniji, na kraju i u Srbiji. Nosio je lažna italijanska dokumenta na ime Nikola Benedeti.

(Kurir)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ZORAN MARJANOVIĆ DOBIJA ALIBI? Evo ko će mu biti poslednji adut!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track