SKINUO NANOGICU I OTIŠAO DA ZAPALI GIMNAZIJU: Bombaš iz Kragujevca bio u kućnom pritvoru zbog pokušaja ubistva
Foto: Printscreen

DETALJI DRAME U KRAGUJEVCU

SKINUO NANOGICU I OTIŠAO DA ZAPALI GIMNAZIJU: Bombaš iz Kragujevca bio u kućnom pritvoru zbog pokušaja ubistva

Crna Hronika -

Muškarac koji je 4. januara podmetnuo požar u Prvoj kragujevačkog gimnaziji kako je nezvanično rečeno agenciji Beta je 37-godišnji Nemanja Gavrilović koji je u julu prošle godine bio sa još dvojicom mladića zabarikadiran sa bombama i puškom u podrumu jedne zgrade u naselju Bubanj.

Gavrilović je i tada bio poznat policiji i sudskim organima jer se tereti za krivično delo ubistvo u pokušaju iz 2014.godine zbog kojeg je bio u bekstvu.

Posle dobrovoljne predaje policiji Gavrilović je u julu 2017. godine uhapšen i stavljen u pritvor koji mu je sud odredio još u januaru 2016.godine zbog bekstva povodom postupka za ubistvo u pokušaju.

U Višem sudu u Kragujevcu je rečeno agenciji Beta da je taj sud Gavriloviću ukinuo pritvor na predlog odbrane i uz saglasnost tužilaštva, u novembru 2017. godine, ali mu je odredjen elektronski nadzor.

"Sud je ukinuo pritvor, ali je Gavriloviću odredjena mera zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora, odnosno popularne nanogice, ali je on tu meru prvi put prekršio u noći kada je podmetnuo požar u gimnaziji", rekla je portparolka Višeg suda u Kragujevcu Svetlana Simović.

foto: Kurir

Ona je dodala da se postupak protiv Gavrilovića u vezi sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija koje mu se stavlja na teret iz letošnjeg dogadjaja, nalazi u fazi potvrdjivanja optužnice. ; U Osnovnom tužilaštvu u Kragujevcu je rečeno Beti da će uhapšeni za podmetanje požara u gimnaziji biti ispitan u tužilaštvu danas posle 15 časova.

Gavrilović je inače u jednom delu škole u kojoj je podmetnuo požar, najpre 2012. godine imao teretanu, a kasnije je tu otvorio djački restoran.

Kako su ranije preneli pojedini kragujevački portali Gavrilović je ugovor sa školom jednostrano raskinuo i optužio direktorku Slavicu Marković za mahinacije koje su ga dovele do poslovnog neuspeha. Sve te optužbe Marković je još tada odbacila u demantiju u kome je objasnila sve uslove ugovora koji nisu ostavljali prostor za drugačije dogovore koje je Gavrilović navodno očekivao.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: EKSKLUZIVNA ISPOVEST ZATVORENIKA! Zašto su poslednji dani ubice iz Rakovice ledili krv u žilama cimerima iz CZ?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track