SERIJSKOG UBICU IZ SUBOTICE ŠPANCI ČUVAJU KAO ZVER: Igor Vaclavić ne izlazi iz ćelije, samo čita Bibliju!
Foto: Privatna arhiva

Zatočen

SERIJSKOG UBICU IZ SUBOTICE ŠPANCI ČUVAJU KAO ZVER: Igor Vaclavić ne izlazi iz ćelije, samo čita Bibliju!

Crna Hronika -

Igor Vaclavić iz Subotice, koji je uhapšen zbog ubistava u Italiji i Španiji, u potpunoj je izolaciji u zatvoru u Saragosi

Igor Vaclavić iz Subotice, poznat i pod pseudonimom Igor Rus ili Norbert Feher, koji je uhapšen zbog serije ubistava u Italiji i Španiji, u španskom zatvoru ima najviše mere obezbeđenja jer jer se nadležni plaše da bi mogao da pobegne.

Svi ga se plaše

Od dolaska u pritvorsku jedinicu u zatvor Zuera u Saragosi, u kom se nalazi 23 ljudi, Vaclavić je odvojen od svih i pod 24-časovnom prismotrom čuvara.

- Vaclavić je sam u ćeliji i ni sa kim ne razgovara. Čak i ne ide u dvočasovnu šetnju u dvorištu, na koju ima pravo kao i ostali zatvorenici - ispričao je izvor iz zatvora za španske medije.

On dodaje je Vaclavić pod posebnom pažnjom jer se strahuje da od svega može da napravi oružje i pokuša da pobegne.

- Uprava zatvora je svesna koliko je on opasan. Međutim, on je zasad miran i ne pokazuje interesovanje za bilo šta. Čak nije tražio ni telefonski poziv za advokata ili porodicu. Na svakih sat vremena obilaze ga četiri stražara, s kojima nije ni reč progovorio iako odlično zna španski. Jedino što je za sve ovo vreme tražio je da mu donesu Bibliju, koju stalno drži u rukama - piše španski list, pozivajući se na izvor iz policije.

Vaclavić u ćeliji dobija tri obroka dnevno, u sobi ima i televizor, ali ga ne pali.

foto: Privatna arhiva

Ima prozor u ćeliji

- Ulazna vrata u ćeliju su metalna i kontrolišu ih stražari. U sobi ima krevet koji je pričvršćen za zid, dušek i prekrivač. Takođe, u sobi je toalet, umivaonik, kao i plastično ogledalo pričvršćeno za zid i nekoliko polica. Jedini izvor svetlosti u sobi je s prozora, koji se može otvoriti, ali je zaštićen metalnim šipkama - pišu španski mediji.

J. R. - Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KRAJ TALAČKE KRIZE NA VIDIKOVCU NA BADNJI DAN: Naoružani muškarac se zabarikadirao u zgradi! Uhapšen posle akcije SAJ!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track