MONSTRUM POSLE TRI MESECA UHAPŠEN ZBOG UBISTVA: Baka je bila fina, ali sam je zaklao zbog nakita!
Foto: Dragana Udovičić

Brutalno

MONSTRUM POSLE TRI MESECA UHAPŠEN ZBOG UBISTVA: Baka je bila fina, ali sam je zaklao zbog nakita!

Crna Hronika -

Goran M. (47) iz Velike Plane uhapšen je uoči Božića zbog sumnje da je pre tri meseca nožem preklao deviznu penzionerku Hristinu Ilić (81) iz sela Porodin kod Žabara, a potom iz kuće odneo oko 3.000 evra i zlatni nakit, među kojim i devet dukata. On je, kako saznajemo, priznao ubistvo i određen mu je pritvor od 30 dana.

VEROVALA UBICI... Hristina Ilić pustila Gorana M. u kuću ne sluteći šta namerava
VEROVALA UBICI... Hristina Ilić pustila Gorana M. u kuću ne sluteći šta namerava foto: Dragana Udovičić

Prema nepotvrđenim informacijama, sumnja se da je osumnjičeni poznavao porodicu Ilić i da je u zločinu imao saučesnika.

- Nakon hapšenja, on je priznao da je poznavao Hristinu, ali i da ju je ubio. Rekao je da je ranije dolazio u tu kuću, da je nesrećnoj ženi rekao da joj poznaje sinove. Za Hristinu je objasnio da je bila fina žena, ali da ju je ubio jer je znao da ima nakit i novac - rekao je Kurirov izvor i dodao da je osumnjičeni za ovo ubistvo za slično delo odgovarao i ranije.

Znao da je sama

Podsetimo, Hristina je ubijena 30. septembra 2017. oko 20 sati u svojoj kući, u kojoj je bila sama jer je snaja koja živi s njom dan ranije otišla u banju. Njeno iskasapljeno telo pronašao je unuk dan kasnije, kad je sa ocem došao da obiđe babu.

foto: Dragana Udovičić

- Baba je ležala u lokvi krvi u kupatilu. Imala je više ubodnih rana nožem, preko usta joj je bila zalepljena selotejp traka, a ruke su joj bile vezane. U umivaoniku su bile dve šoljice iz kojih je neko pio kafu - ispričao je tada unuk.

Sin pokojne žene Momčilo Ilić za Kurir je juče objasnio da je čuo da je ubica uhapšen, ali da ga ne poznaje.

- Pričaju mi rođaci da je on, navodno, radio nešto kod mog brata, ali je ga ne poznajem. Kažu i da je dolazio kod majke i snajke mog pokojnog brata, da je postavljao neki stiropor na tavanu. Ako je to tačno, onda je znao za video-nadzor i kako da ga onesposobi - kazao je Momčilo.

foto: Dragana Udovičić

Noćne straže u selu

On dodaje da mu je malo laknulo nakon saznanja da je ubica uhapšen.

- Svi su, evo, tri meseca živeli u strahu da ne dožive sudbinu moje majke. Žene koje žive same su jedna kod druge spavale, dok su muškarci naoružani čekali provalnike - kaže Momčilo Ilić.

Ukleto selo

JOŠ DVA NEREŠENA UBISTVA

Desila su se još dva ubistva u ovom selu koja do danas nisu rešena. Jedno je bilo pre 20 godina, a drugo nekoliko godina kasnije - kaže Momčilo Ilić.

foto: Kurir

Kurir / E.K.

Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track