(FOTO) NA CARINI RADNO I TOKOM PRAZNIKA: Otkrivene devize u ženskoj torbi, a samo dan ranije u autobusu pronađena marihuana!
Foto: Uprava Carina Srbije

dva pokušaja krijumčarenja

(FOTO) NA CARINI RADNO I TOKOM PRAZNIKA: Otkrivene devize u ženskoj torbi, a samo dan ranije u autobusu pronađena marihuana!

Crna Hronika -

Carinici su 6. i 7. januara 2018. godine na graničnim prelazima sa Mađarskom i Rumunijom sprečili dva pokušaja krijumčarenja i zaplenili kilogram marihuane i 13.000 neprijavljenih evra.

Marihuana je otkrivena na izlazu graničnog prelaza Horgoš 7. januara 2018.godine oko 5 časova ujutru, kada je na red za kontrolu došao autobus koji saobraća na relaciji Prizren – Ahen.

foto: Uprava Carina Srbije

Tokom kontrole autobusa kojim je upravljao 45-godišnji srpski državljanin, albanske nacionalnosti, carinski službenici su na pitanje da li neko ima nešto da prijavi za kontrolu, dobili negativan odgovor.

Ubrzo je iznad sedišta broj 35-36, na kojima niko nije sedeo, u torbi koja se nalazila na polici za odlaganje ručnog prtljaga, otkriven paket u kome se nalazilo kilogram marihuane.

foto: Uprava Carina Srbije

Prethodnog dana, na ulazu graničnog prelaza Vatin kod državljanke Jermenije sa stalnim boravkom u Srbiji otkrivena je suma od 13.000 neprijavljenih deviza (evra i rumunskih leja). Putnica se iz Rumunije u mercedesu rumunskih registarskih oznaka uputila ka Srbiji, a na pitanje carinika da li sa sobom nosi novac u gotovini, odgovorila je odrično.

foto: Uprava Carina Srbije

Međutim, detaljnom kontrolom automobila u ženskoj tašni koja se nalazila na sedištu pronađeno je ukupno 21.000 evra i 9.520 rumunskih leja (oko 2.000 evra). S obzirom na to da devize nije prijavila, putnici je vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra, dokje 13.000 evra privremeno zadržano.

(Kurir.rs/Foto: Uprava carina Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track