POKUŠAO DA UBIJE DRAGIŠU BINIĆA, A NA BADNJI DAN PRETIO DA ĆE SE RAZNETI NA VIDIKOVCU: Legendarni fudbaler OTKRIO do sada nepoznate detalje o BOMBAŠU SA VIDIKOVCA!
Foto: Dado Đilas, Printscreen

drama trajala satima

POKUŠAO DA UBIJE DRAGIŠU BINIĆA, A NA BADNJI DAN PRETIO DA ĆE SE RAZNETI NA VIDIKOVCU: Legendarni fudbaler OTKRIO do sada nepoznate detalje o BOMBAŠU SA VIDIKOVCA!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Dragiša Binić (54), legendarni fudbaler Crvene zvezde, za dlaku je izbegao smrt kada je Božidar Jović (45) zvani Boža Bilder pokušao da ga ubije u noći između 16. i 17. maja 2004. u beogradskom naselju Višnjička banja.

Binić se posle 14 godina prisetio nemilog događaja i istakao da je sud kriv što se Jović na Badnji dan 2017. zabarikadirao i naoružan pištoljem pretio da će razneti zgradu u ulici Slavka Rodića 11 na Vidikovcu.

"Da je sud tada insistirao da Jović kaže ko je naručilac atentata na mene, do ovog ne bi došlo! Jović je priznao da je pucao na mene, ali je rekao da ne sme da otkrije ime naručioca jer se plaši za bezbednost svoje familije! Rekao je da nema ništa protiv mene, a bilo je očigledno da ga je neko tada iskoristio. Umesto da tragaju za tom osobom, sud je prihvatio njegovu odbranu i osudio ga na nekoliko godina zatvora", rekao je Binić.

foto: Dado Đilas

Fudbaler kaže da je te večeri parkirao svoj "porše kabrio" ispred kuće kada je zapucano na njega. Mladić s fantomkom na glavi i pištoljem u ruci bio je, kako navodi, na svega 10 metara od njega.

"Ispalio je u mom pravcu dva-tri metka, a kada sam pomislio da je otišao, iskočio sam iz kola i zalegao. Tada sam video da se napadač sakrio iza nekog žbuna. Onda je zapucao četvrti put i probušio mi pantalone između nogu. Kada sam izvadio pištolj, za koji sam imao dozvolu, počeo je da beži. Pucao sam u njegovom pravcu dva puta. Policija je posle na licu mesta našla sedam čaura", ispričao je Binić.

Fudbalski as je tada u samoodbrani pogodio sa dva hica Jovića, koji je ranjen zatražio pomoć u KBC "Zvezdara".

"Nikad u životu tog čoveka nisam video, niti sam imao bilo kakvih dodirnih tačaka sa njim. Saznao sam kasnije da je imao saučesnika. Nisam nastavio krivično da ga gonim i pustio sam sudu da to radi. Verovao sam da će sve isterati na čistac, jer je sve lepo pisalo u optužnici, ali do toga nije došlo. Zato je on ovo sada i uradio", rekao je poznati fudbaler.

foto: Printscreen

Analizom DNK utvrđeno je da tragovi krvi nađeni ispred Binićeve kuće odgovaraju Boži Bilderu rodom iz Leskovca. Jović je odrobijao osam godina zbog pokušaja ubistva.

Podsetimo, Boža Bilder je na badnje jutro izazvao dvočasovnu talačku krizu, preteći da će bombom razneti zgradu. Predao se posle pregovora sa policijom. Za njim je bila raspisana poternica Prvog osnovnog suda zbog izdržavanja zatvorske kazne.

(Kurir.rs/Alo/Foto: Dado Đilas/Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KRAJ TALAČKE KRIZE NA VIDIKOVCU NA BADNJI DAN: Naoružani muškarac se zabarikadirao u zgradi! Uhapšen posle akcije SAJ!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja