ISTRAGA LIKVIDACIJE DAVORINA BALTIĆA NA VRAČARU: Kuma ubijenog mafijaša uhapšena pa puštena!
Foto: Marina Lopičić

SASLUŠANA

ISTRAGA LIKVIDACIJE DAVORINA BALTIĆA NA VRAČARU: Kuma ubijenog mafijaša uhapšena pa puštena!

Crna Hronika -

Marija N. u trenutku zločina na Vračaru bila u automobilu Davorina Baltića (40), a na teret joj se stavlja nedozvoljeno posedovanje oružja

Marija N., policajka koja je jedini očevidac likvidacije pripadnika „kavačkog klana“ Davorina Baltića (40) na Vračaru, uhapšena je pre dva dana, na Božić, i to zbog nedozvoljenog posedovanja oružja.

Kako Kurir saznaje, suspendovana policajka, koja je navodno kuma supruge ubijenog, uhapšena je sedam dana posle zločina, ali je istog dana puštena na slobodu.

- Marija N. privedena je u nedelju i istog dana je saslušana u Višem tužilaštvu u Beogradu. Provela je nekoliko sati u pritvoru, posle čega je sudija za prethodni postupak odlučio da ne prihvati zahtev tužilaštva da joj bude određen pritvor do 30 dana, već ju je pustio da se u nastavku postupka brani sa slobode - otkriva izvor Kurira upućen u istragu.

Kako navodi, policajka je uhapšena zbog nedozvoljenog posedovanja oružja, ali naš izvor nije želeo da precizira da li se to odnosi na pištolj koji je nakon ubistva Baltića Marija N. bacila u kontejner, i za koji se do sada mislilo da pripada ubijenom.

foto: Marina Lopičić, Printscreen

Suspendovana s posla

Podsetimo, policija je ranije saopštila da je protiv policajke, koja je bila na dužnosti u vreme pucnjave, pokrenut disciplinski postupak, kao i da će krivična prijava za ometanje pravde biti podneta u redovnom postupku. U toj prijavi je navedeno da je posle ubistva „narušila lice mesta“ tako što je pištolj pokojnog bacila u obližnji kontejner.

- Kolege Marije N. koje rade na istrazi ubistva brzo su otkrile da je ona pokušala da omete istragu tako što je nelegalan pištolj bacila u kontejner. Međutim, sigurnosne kamere snimile su je i ona je priznala da je bacila oružje - otkriva izvor Kurira iz istrage. Prema njegovim rečima, iako jedini očevidac zločina, ona nije mogla da im pomogne u identifikaciji napadača koji su pucali u Baltića. Navodno, suspendovana policajka rekla je da ih nije videla i da se sve odigralo u deliću sekunde.

Prema prikupljenim dokazima, policija veruje da su Baltića ubili profesionalci.

- Najverovatnije je da su oni, u trenutku kada je automobilom prošao kroz kapiju i krenuo ka garaži, zapucali iz automatskog oružja. Ispalili su više desetina hitaca u njega i pravo je čudo što Marija N. nije povređena - dodaje naš sagovornik.

Rat i na internetu

Kako je Kurir pisao, Baltićevo ime pomenuto je na video-snimku koji je dve nedelje pre njegovog ubistva postavljen na internetu i na njemu je označen kao drugi čovek kavačkog kriminalnog klana. Podsetimo, u sukobu kavačkog i škaljarskog klana, koji je izbio 2014. zbog nestanka velikog tovara kokaina, do sada je ubijeno dvadesetak ljudi.

Uklonili tragove

ZAPALJENA „TOJOTA“

Posle ubistva Davorina Baltića policija je pronašla zapaljenu „tojotu“ za koju se veruje da su je koristile ubice.

- U toku je detaljna analiza tragova jer su u automobilu pronađeni i automatska puška i pištolj. Veći deo, međutim, uništila je vatra - kaže izvor iz istrage.

Danijela Jovanović - Foto: Marina Lopičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Na pomolu novi mafijaški obračun?!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Na pomolu novi mafijaški obračun?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track