POTERA KAO NA FILMU: Srbina dilera u gliseru jurili helikopterom!
Foto: Printscreen

Spektakularna jurnjava na Jadranskom moru

POTERA KAO NA FILMU: Srbina dilera u gliseru jurili helikopterom!

Crna Hronika -

Albanski specijalci iz vazduha i s mora jurili gumeni čamac s trojicom pripadnika kriminalne grupe koja je od početka ove godine pokušala da prošvercuje više od 2,2 tone marihuane

Državljanin Srbije čiji su inicijali R. M. uhapšen je sa dvojicom državljana Crne Gore zbog sumnje da je deo kriminalne grupe koja je pokušala da prošvercuje oko 2,2 tone marihuane iz Albanije u Italiju.

Kako su preneli mediji, obalska straža Albanije je na Badnji dan, 6. januara, iz helikoptera snimila sumnjivi gumeni gliser. Međutim, putnici su odbili da se zaustave i dali su se u beg ka crnogorskim teritorijalnim vodama.

Bežali ka Crnoj Gori

- Policija je uočila tog dana sumnjiv čamac, ali je on uspeo da im sa albanskog poluostrva Karaburun pobegne u crnogorske teritorijalne vode. Albanska policija odmah je alarmirala kolege iz Crne Gore i Italije, podignut je helikopter, a u poteru se krenulo i čamcima. Gliser je istog dana primećen ponovo i, posle spektakularne jurnjave, zaustavljen. Na njemu su uhapšeni Crnogorci i Srbin, a sumnja se da je droga iz albanskog grada Valona trebalo da bude transportovana u Italiju. Ubrzo je 28 kilograma kanabisa upakovanog u pet paketa pronađeno skriveno u stenama na poluostrvu Karaburn, sa kog su uhapšeni i pobegli - preneli su albanski mediji.

U akciji kao na filmu policija je angažovala specijalne jedinice koje su delovale sa kopna, mora i iz vazduha. Fotografije čamca koje su objavljene u medijima snimljene su iz helikoptera tokom potere. Istovremeno, crnogorska policija, koja se priključila akciji, otkrila je još jedan gumenjak koji je plovio, najverovatnije u pokušaju da pomogne beguncima.

foto: Printscreen

Još jedan gumenjak

- Crnogorska policija je otkrila još jedan gumenjak koji je pokušavao da priđe i pomogne švercerima s čamca za kojima je policija krenula u potragu. Na njemu su uhapšena još dvojica osumnjičenih Crnogoraca - otkrili su izvori i naveli da su, navodno, na tom čamcu otkrivena još 32 kilograma marihuane. Međutim, glavni ulov, 456 kilograma droge, nađen je posle presretanja dva čamca u Jadranu i pretpostavlja se da je tokom potere bačen sa čamca.

Inače, kako navode albanski mediji, velika akcija razbijanja ove grupe krijumčara droge počela je početkom nove godine, kada je na jednom gliseru koji je putovao iz Albanije ka Italiji otkriveno 76 paketa u kojima je bilo 1,6 tona marihuane, vredne oko 17 miliona evra. U toj prvoj akciji uhapšena su trojica Albanaca naoružana automatskim puškama.

Istraga

DOUŠNICI OTKRILI TOVAR?

Uhapšeni srpski državljanin, prema informacijama iz istrage, živeo je uglavnom na relaciji Bar-Podgorica. Albanska policija na Badnji dan krenula je u poteru za njim i njegovim saradnicima na osnovu operativnih informacija. Na osnovu informacija koje je albanska policija dobila od pouzdanih izvora, 6. januara krenula je u akciju hapšenja na kopnu u Karaburunu. Prethodno su tri jedrilice specijalnih snaga bile raspoređene i na moru. Posle višesatne potrage akcija je uspešno završena.

- Još uvek se radi na otkrivanju svih činjenica i saradnika - rečeno je u policiji.

Kurir / Jelena Spasić

Foto: Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) DILOVANJE DROGE UŽIVO U VESTIMA?! Da li je moguće da se američkoj televiziji desio žešći peh?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track