ŠEST MESECI OD KAKO JE MONSTRUM UBIO SINA (4) I ŽENU Majina sestra Branislava: Bol ne prestaje, da mi bar u san dolaze
Foto: Privatna arhiva

POMEN

ŠEST MESECI OD KAKO JE MONSTRUM UBIO SINA (4) I ŽENU Majina sestra Branislava: Bol ne prestaje, da mi bar u san dolaze

Crna Hronika -

Iz dana u dan se mirim s tim da ih više neću videti, kaže sestra Maje Đorđević i tetka Mihaila Nikolića, koje je 12. jula prošle godine zverski ubio Marko Nikolić ispred Centra za socijalni rad

Bol ne prestaje. Čini mi se da s vremenom postajem svesnija da ih više nema, a sve još uvek podseća na njih. Iz dana u dan se mirim s tim da ih više neću videti. Da mi bar u san dolaze, možda bi bilo lakše, ovako samo tuga i bol beskrajna.

Ovo je juče nad grobom Maje Đorđević (38) i Mihaila Nikolića (4) rekla sestra Branislava Katanić, na tačno šest meseci od dana kada ih je na monstruozan način ubio Marko Nikolić (41) ispred Centra za socijalni rad u Rakovici. Podsetimo, Nikolić je pred Novu godinu u ćeliji CZ izvršio samoubistvo.

foto: Privatna arhiva

Nije imao hrabrosti

Pomenu na groblju Orlovača pored Branislave prisustvovala je najuža rodbina i nekoliko koleginica ubijene Maje, koja je radila kao medicinska sestra u bolnici „Narodni front“.

- I sada je pobegao od odgovornosti. Nepravedno je počelo sve sa njim, tako se i završilo. Njegovim samoubistvom deo pravde je zadovoljen, ali nedovoljno. Mislila sam da će biti hrabriji da izdrži ono što treba da izdrži. I da je sada živ nije dovoljno, ni to što je mrtav nije dovoljno. Sve je to malo za ono što je uradio, jer moj bes i tuga su u ravni... Što se nisi ubio pre nego što si ubio moju sestru i sestrića... Dete koje je tek počelo da živi, svoje dete... - pričala je Branislava nad sestrinim grobom.

Marko Nikolić
Marko Nikolićfoto: Privatna arhiva

Kako je dodala, donekle ju je iznenadila vest o Nikolićevom samoubistvu, „ali to govori o njemu kakav je čovek bio“.

- To što se ubio je za moju bezbednost dobro, jer me nije vadio iz usta. Ja sam njemu život upropastila! Pa šta je on meni uradio! Od trenutka kada je pre osam godina otvorio našu kapiju, krenuo je pakao u našem životu. S druge strane, psihički sam se spremala za suđenje i trenutak da se sretnem s njim u sudnici, ali eto, do toga srećom neće doći - kaže Branislava Katanić.

Traže odgovornost

Ona objašnjava da za njihovu porodicu borba nije završena i da će tražiti odgovornost državnih institucija, ali da će o tome prvo da se konsultuje sa advokatom.

- Ovako nešto ne sme nikad više da se ponovi - istakla je sestra ubijena Maje Đorđević.

Dali čitulju

BABA I DEDA NISU DOŠLI NA POMEN

Pomenu Maji i njenom sinu Mihailu nisu prisustvovali roditelji Marka Nikolića. Branislava kaže da je na grobu samo jednom od zločina videla Nikolićevu majku.

- Sedela je na klupi. Prišla sam joj i rekla „dobar dan“, ali nije odgovarala. Ubrzo je krenula i rekla „zbogom“, ali ne znam kome, meni ili sestri i sestriću. Ni danas ne razumem kako su mogli da propuste sahranu svog unuka, koga sad tako često pominju. Niko im reč ne bi rekao da su došli - kaže Branislava. Inače, roditelji i brat Marka Nikolića pre dva dana objavili su čitulju ubijenom unuku i bratancu.

Jelena Rafailović - Foto: PrintScreen; Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: CRVENE BERETKE PONOVO NA OKUPU?! Šta najavljuju nekadašnji članovi ove jedinice?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track