Najnovije vesti

ČUO SAM VAPAJE DEVOJKE, NIJE MOGLA DA DOTAKNE DNO, A NE ZNA DA PLIVA: Detalji drame na Adi Huji! I spasilac se ukopao od straha!
Foto: Vlada Šporčić

Devojka i muškarac kolima sleteli u ledeni Dunav

ČUO SAM VAPAJE DEVOJKE, NIJE MOGLA DA DOTAKNE DNO, A NE ZNA DA PLIVA: Detalji drame na Adi Huji! I spasilac se ukopao od straha!

Crna Hronika

Mornar Aleksandar Petronijević (24) izbavio je pre nekoliko dana iz hladnog i nemirnog Dunava Andrijanu J. (26) i Veljka B. (50) koji su kolima upali u reku na Adi Huji

Aleksandar je tog dana obavljao uobičajene poslove na brodu gde je zaposlen već dve godine, a ni slutio nije šta će se dogoditi.

foto: Vlada Sporčić

"Tog dana bila je jaka košava, reka je bila poprilično nemirna, pa sam odlučio da privežem još jače brod kako se ne bi odvojio od obale. Kada sam izašao sasvim slučajno sam ugledao muškarca koji pokušava da se popne na čamac i čuo vapaje devojke koja je pokušavala svim silama da mu priđe.

Prvih nekoliko sekundi sam kao ukopan stajao i nisam znao šta da radim, te sam ubrzo otrčao do njih kako bi im pomogao", ističe ovaj mladi mornar.

(FOTO, VIDEO) DRAMA NA ADI HUJI: Vozač kola koja su upala u Dunav zatvorio se na obližnji brod i odbija bilo kakvu pomoć

On ističe da je devojka već bila vezana kanapom oko grudi, ali nikako nije mogla da priđe obali.

foto: Marina Lopičić

"Muškarac koji je bio sa njom vezao ju je i povukao do čamaca za koji se i sam držao. Međutim, čamci su se bili već malo odmakli od obale zbog jakog vetra, a devojka nije mogla da dotakne dno. Pošto je bila neplivač prestravila se, jer nije u blizini bilo nikog ko bi im pomogao, a muškarac koji je bio sa njom morao je da je drži te nije mogao da gura čamac do obale... Kada sam došao, ona je drhtala od hladnoće, pomogao sam joj da izuje čizme i uveo u brod", priča Aleksandar.

(FOTO, VIDEO) SLETEO AUTOMOBIL NA ADI HUJI: Muškarac i devojka isplivali iz Dunava!

Odmah je pozvao Hitnu pomoć, a zatim oboma pomogao da se ugreju, dao im topao napitak i suvu odeću kako bi se presvukli.

foto: Vlada Šporčić

"Ne gledam to kao na neki podvig, svako ko bi se našao u ovakvoj situaciji uradio bi istu stvar. Ipak kapetan i kolege iz firme u kojoj radim su me pohvalili što mi je drago u svakom slučaju", ističe ovaj mornar.

(Kurir.rs/Blic/Marija Antonijević/Foto: Vlada Šporčić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: CRVENE BERETKE PONOVO NA OKUPU?! Šta najavljuju nekadašnji članovi ove jedinice?

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...