TUGA DO NEBA! KRENULI DA SLAVE SA ĆERKOM PA SVI POGINULI: Izgubila sam oca, majku i brata, a trebalo je da zajedno čekamo Novu godinu!
Foto: Privatna Arhiva

STRAVIČNO

TUGA DO NEBA! KRENULI DA SLAVE SA ĆERKOM PA SVI POGINULI: Izgubila sam oca, majku i brata, a trebalo je da zajedno čekamo Novu godinu!

Crna Hronika -

Ivana Angelov čekala je brata Ivana, majku Dragicu i oca Zorana da dođu po nju i verenika i odvezu ih u Zaječar na doček. Međutim, njihov „opel“ se slupao

Oko pet po podne zazvonio je telefon, zvala je komšinica. Kaže, tvoji su imali saobraćajku, u zaječarskoj bolnici su, dobro su, samo su povređeni... A bili su svi mrtvi već puna tri sata...

Ovako kroz suze priča Ivana Angelov (28), koja je u stravičnom sudaru u subotu po podne izgubila celu porodicu: rođenog brata Ivana (25), majku Dragicu (47) i oca Zorana (55). Oni su nastradali kada se „opel kadet“ u kom su bili na mostu kod zaječarskog sela Salaš sudario s kombijem brze pošte koji je išao iz suprotnog pravca, a potom se u „kadet“ zakucao drugi kombi koji je išao iza njega.

foto: Privatna Arhiva

Planirali venčanje

Kuća na Grljanskom putu broj 63 u Zaječaru zavijena je u crno. U dvorištu automobili koje lagano zavejava sneg, u kući kuknjava koja prodire sve do ulazne kapije.

- Ja sam Nenad, Ivanin verenik, trebalo je da se venčamo za mesec-dva. Skromno venčanje, kakvi smo i mi - kaže tiho Nenad.

foto: Privatna Arhiva

U kući sede komšije, rođaci, kolege.

- Sedite da vam ispričam kako ostadoh bez porodice - jedva govori Ivana, dok pored nje sedi verenik Nenad, Dragičin otac Pejča Ilijev, Dragičin rođeni brat Dragan, njena majka Nada.

- Trebalo je zajedno da proslavimo srpsku Novu godinu. Oni su krenuli kod mene i Nenada u negotinsko selo Vidrovac, gde sada živim. Pošli su da nas pokupe i dovezu kod njih u Zaječar da zajedno proslavimo. Umesto toga... - suze prekidaju Ivanin glas. Ona ih briše i nastavlja: - Majčin glas sam poslednji put čula oko 13 sati. Kaže, evo nas na pumpi, sipamo gorivo i stižemo po vas. Prošlo je pola sata, sat, nema ih, a obično stignu za to vreme. Zovemo ih redom na mobilne, zvoni, niko se ne javlja.

Prošla su još tri sata, a onda je komšinica javila da su imali saobraćajnu nesreću i da su samo povređeni.

foto: Privatna Arhiva

Radili na građevini

- Krenuli smo, kad neki zastoj, preusmeravaju se vozila na sporedni put. Izađem iz kola, odem do policajca, predstavim se ko sam i pitam za naše povređene. On mi kaže: „Desilo se ono najgore“. Vraćam se u auto, ali Ivani ništa ne govorim, nemam snage... - kaže Nenad.

Ubrzo su stigli u zaječarsku hitnu službu. Lekari su im kazali da je bolje da prime injekciju za smirenje. Nakon toga Nenad je Ivani saopštio tragičnu istinu.

- Moramo da živimo dalje, a kako ćemo bez njih, to samo naše srce zna. Bili su divni, dobri, pošteni. Dragica je bila domaćica, Zoran i Ivan su radili na građevini. Kako ovo da se desi, zašto ova tragedija, to mi ne znamo... - govori Nenad, a glas mu drhti.

Slučaj u tužilaštvu

ISPITUJE SE KO JE KRIV

Istragu vodi Osnovno tužilaštvo u Zaječaru. Kako smo nezvanično saznali, otac Zoran je upravljao „opel kadetom“ i direktno se sudario s kombijem brze pošte marke „folksvagen“, ali se još utvrđuje ko je prešao u suprotnu traku. Potom se u „kadet“ zakucao i drugi kombi. U trenutku nesreće bil je slaba vidljivost, a klizav put bio je prekriven tankim slojem snega, koji je raznosio jak vetar.

Suzana Božinović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! ISTORIJSKI SUSRET U BEOGRADU POSLE TRI DECENIJE! Evo šta Srbija može da očekuje od posete japanskog premijera!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track