BRUTALNI SRPSKI KRIMINALCI UHAPŠENI U BANJALUCI: Unakazili i ranili policajca, zatvorskog čuvara i dve devojke
Foto: Profimedia

BRUTALNI SRPSKI KRIMINALCI UHAPŠENI U BANJALUCI: Unakazili i ranili policajca, zatvorskog čuvara i dve devojke

Crna Hronika -

Sud BiH odredio je ekstradicioni pritvor Vlatku Tojagiću (39), državljaninu BiH i Srbije koji je juče uhapšen zajedno sa Bojanom Pavlovićem (29) u Banjaluci.

Poternicu za Tojagićem raspisao je Interpol Beograd zbog pokušaja ubistva policajca Vladimira Nedeljkovića i prebijanja zatvorskog čuvara Miroslava Manjoša u kafiću “Carska palata” u Sremskoj Mitrovici.

Interpolova poternica

Vlatko Tojagić (39) i Bojan Pavlović (29) iz Sremske Mitrovice, uhapšeni su u Banjaluci na osnovu Interpolove poternice.

Krvava tuča dogodila se 11. decembra prošle godine, kada je više osoba, mahom lokalnih kriminalaca, brutalno pretuklo Nedeljkovića i njegovog prijatelja Manjoša, koje su tukli flašama, stolicama, sekli ih noževima, da bi na kraju i pucali prema njima.

Hici su ispaljeni iz dva različita pištolja, a od rikošeta su pogođeni policajac i dve devojke koje su se zatekle u kafiću.

Tojagić i Pavlović juče su uhapšeni u Banjaluci, a zajedno s njima privedeni su Milan Majkić (32) i Zoran Kirjaković (50) iz Sremske Mitrovice.

Prilikom hapšenja pretresen je i Kirjakovićev BMW u kome su, kako saznajemo, pronađene rukavice, fantomka, baterijske lampe, čakije i razni alat pogodan za izvršenje krivičnih dela.

Policija sumnja da se grupa može dovesti u vezu sa više razbojništava u Banjaluci, među kojima je i pljačka UniCredit banke od 15. decembra kada su dva razbojnika sa motociklističkim kacigama i pod pretnjom pištoljima oteli 13.000 KM.

Opasna lica

Portparol PU Banja Luka Marija Markanović kaže da su lica s poternice predata u nadležnost Suda BiH radi postupka ekstradicije. Druga dvojica se nalaze na ispitivanju kako bi se utvrdilo da li se mogu dovesti u vezu sa pljačkama u Banjaluci.

– Radi se i izuzetno opasnim licima, s bogatim dosijeima koji su skloni korištenju oružja. Nakon bekstva iz Srbije duže vreme su boravili u Banjaluci i baš po njihovom dolasku u gradu se dogodilo nekoliko razbojništava, a po fizičkoj konstituciji pljačkaši odgovaraju njihovim opisima – navode u PU Banja Luka.

(Kurir.rs/avaz)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: SVEDOK ATENTATA NA OLIVERA IVANOVIĆA dao detaljan opis muškarca koji je zapalio auto smrti!?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track