(FOTO) VOZAČ NA GRADINI HTEO DA PROŠVERCUJE 600 KILOGRAMA ROBE: Carinicima trebalo 2 dana da sve pregledaju i popišu!
Foto: Uprava carina

uhvaćen u švercu

(FOTO) VOZAČ NA GRADINI HTEO DA PROŠVERCUJE 600 KILOGRAMA ROBE: Carinicima trebalo 2 dana da sve pregledaju i popišu!

Crna Hronika -

Carinici su na graničnom prelazu Gradina, u kamionu koji je prevozio oko 20 tona razne robe pronašli i 600 kg neprijavljene.

foto: Uprava carina

"Kada je 19. januara 2018. godine na ulaz u Srbiju stigao kamion novopazarskih registarskih oznaka, carinici nisu ni slutili da će njegov tovar pregledati skoro dva dana. Na takvu akciju navela ih je lažna faktura koju su pronašli u kamionskoj kabin", saopštila je Uprava carina.

foto: Uprava carina

Detaljnom kontrolom tovara i poređenjem sa prijavljenim fakturama ustanovljen je višak od čak 600 kg robe koju je 35-godišnji Novopazarac pokušao da dopremi iz Turske u svoj rodni grad.

foto: Uprava carina

On je u regularno prijavljenom tovaru pokušao da prokrijumčari raznu robu, uglavnom repromaterijal za tekstilnu industriju poput kože u rolnama, preko 4.000 rajsferšlusa, korpe za grudnjake, 85 kg pertli, 90 kg kesa za pakovanje tekstilnih proizvoda, 10-ak maneken lutki i razne druge potrepštine.

foto: Uprava carina

"Tako se među robom našlo i 33 kg gumenih kedera, 500 mehanizama za zidne satove, led plafonjere sa daljinskim upravljačem, 90 kg metalne galanterije, ručke za nameštaj itd.", piše u saopštenju i dodaje se da je protiv vozača koji je ''zaboravio'' da prijavi 600 kg tovara pokrenut je prekršajni postupak, a roba je privremeno smeštena u carinsko skladište

(Kurir.rs)

Foto Uprava carina

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI ! EKSKLUZIVNO! IVANOVIĆA UBILA DVOJICA?! Novi detalji vezani za ubistvo u Kosovskoj Mitrovici!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track