HOROR U NOVOM PAZARU! Bebi (1) petarda raznela desnu šaku! HITNO PREBAČENA ZA BEOGRAD
Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

teška nesreća

HOROR U NOVOM PAZARU! Bebi (1) petarda raznela desnu šaku! HITNO PREBAČENA ZA BEOGRAD

Crna Hronika -

Devojčica stara godinu i po dana iz sela nadomak Novog Pazara hitno je danas operisana u Opštoj bolnici u tom gradu zbog teskih porveda desne šake koje su nastale od eksplozije petarde.

Devojcica je zatim uz lekarsku ekipu sanitetom hitno upućena na Institut za majku i dete u Beogradu na Odeljenje za plastičnu hirurgiju.

Detetu su, kako nezvanično saznajemo, kompletno zdrobljena dva prsta i deo desne šake.

Po još neproverenim podacima bebu je danas oko podneva u krilu držala baba, koja joj je u jednom trenuku dala petardu.

Nije međutim poznato da li je petarda već bila zapaljena ili je nekako došlo do aktiviranja dok je petardu dete držlo u rukama, tek ubrzo je došlo do eksplozije koja je devojčici ranela desnu šaku.

Prema rečima portparola Opšte bolnice Novi Pazar dr Suade Gicić-Skenderije na Odeljenje dečije hirurgije Opšte bolnice Novi Pazar danas u 13:15 sati primljena je devojčica od jedva godinu i po dana zbog ozbiljnih povreda desne šake uzrokovanih eksplozijom petarde.

"Zbog kompletnog zdrobljavanja palca, kaziprsta i dela ručja i doručja desne šake dete je hitno operisano, i nakon primarnog hirurškog zbrinjavanja,sanitetskim vozilom u pratnji medicinske ekipe upućeno u Beograd, na Odeljenje za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Instituta za majku i dete. Apelujemo na naše sugradjane da petarde i druga pirotehnička i eksplozivna sredstva nisu igračke, da povrede uzrokovane njima mogu imati trajne i fatalne posledice na nečije zdravlje, i da deca ne smeju biti zrtve neodgovornosti odraslih", rekla je dr Gicić-Skenderija.

Kurir.rs/Z.Š.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI ! EKSKLUZIVNO! IVANOVIĆA UBILA DVOJICA?! Novi detalji vezani za ubistvo u Kosovskoj Mitrovici!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja