FOTOGRAFISALA MRTVU BEBU I OKAČILA NA FB DA SE OSVETI ŠVALERU: Nezapamćena morbidnost Mirjane Miklejić potresla Srbiju

FOTOGRAFISALA MRTVU BEBU I OKAČILA NA FB DA SE OSVETI ŠVALERU: Nezapamćena morbidnost Mirjane Miklejić potresla Srbiju

Crna Hronika -

Pored mesta Zabrega, u kojem je majka brutalno ubila tek rođenog sina, pedesetak kilometara dalje, u mestu Busur kod Petrovca na Mlavi, dogodio se incident koji je šokirao stanovnike tog seoceta.

Mirjana Miklejić (49) porodila se pre tri godine pod misterioznim okolnostima u svojoj kući. Kako je tada rekla, rodila je mrtvo dete jer se porođaj desio pre vremena, međutim, usledio je šok. Kako smo saznali od komšiluka, ona je mrtvu i krvavu bebu fotografisala, a fotografiju je kasnije objavila na svom Fejsbuk profilu. Bebu je prethodno zatrpala u dvorištu.

- Bila je u sedmom mesecu trudnoće kada se porodila. Porodila se kod kuće, a rekla je da je beba već bila mrtva, iako se u početku sumnjalo da je čak usmrtila bebu. Beba je sahranjena u dvorištu i preko humke su staviljeni crepovi i cigle kako životinje ne bi iskopale leš. Svi su znali da je trudna i o tome se redovno hvalila na Fejsbuku, iako se nije znalo ko je otac. Nigde nije vodila trudnoću, niti je porođaj prijavljen, već se porodila u svojoj kući - ispričao je izvor blizak istrazi.

Za smrt bebe se možda ne bi ni saznalo da nije okačila fotografiju sa mrtvom bebom.

- Na njenom profilu bila je fotografija mrtvog dečaka i nje. Iznad fotografije napisala je: „Za ovo se gine”, a okačila je i fotografiju svoja dva deteta i napisala: „Za ovo se živi.“ Nakon toga su odmah alarmirane policija i ostale službe - kaže izvor.

Kako smo saznali, Miklejićeva je na saslušanju iznela šokantan podatak.

- Čitav razlog fotografisanja mrtve bebe, kako je navela, jeste osveta švaleru, koji nije verovao da je dete njegovo i nije hteo da ostavi suprugu. Navodno je otac deteta muškarac iz Busura, koji je bio dosta mlađi od nje, međutim, navodi se i da je razlog fotografisanja to što je htela da ima uspomenu na malog dečaka, koga je rodila mrtvog - rekao je izvor za naš list.

Komšije nerado pričaju o Mirjani, kažu da je slabo poznaju, ali da su iznenađeni zbog svega što se desilo.

- Mi smo saznali za to kad se pojavila priča o njoj u medijima. Bili smo iznenađeni, iako je nismo dobro poznavali. Nismo naročito komunicirali, ali smo se zgrozili zbog fotografija koje je kačila i zato što je dete zatrpano u dvorištu.

Pričalo se i da ga je ona ubila, ali zaista ne znam šta se tu dešavalo. Ne znam ni gde je ona sada, nismo je videli dugo - ispričao je komšija iz Busura.

Viši sud u Požarevcu je nakon toga Miklejićevoj odredio pritvor do 30 dana, međutim, puštena je na slobodu. Nije poznato da li je terećena za neko krivično delo.

Nisam ga ubila, jedva sam čekala da se rodi

Mirjana je ispričala za medije da je 21. juna imala sponatni pobačaj i da je u toku noći imala bolove. Rekla je da je pokušala da dozove lekara koji je lečio njenu majku od raka, međutim, kako kaže, nije se javljao. Pozvala je rođaka da ode po njenu majku.

- U jednom trenutku sam krenula ka kupatilu i osetila da mi je pukao vodenjak. Iz kupatila sam krenula ka izlaznim vratima. Kad sam stigla, osetila sam da dete izlazi i dočekala ga rukama da ne padne nasred hodnika. Prihvatila sam bebu i kroz glavu mi je prošlo da moram da presečem pupčanu vrpcu. Dete je bilo modro, videla sam da je dečak, ali nije disao, ništa se nije dešavalo - ispričala je za medije, naglasivši da je lupkala i drmala dete u nadi da će zaplakati, ali da nije prodisao i da je bila mnogo tužna jer je jedva čekala da ga rodi.

Volela da deli intimu na Fejsbuku

Mirjana je i ranije na Fejsbuku postavljala fotografije sa raznim posvetama.

- Osmeh na licu, rane na srcu... Pozdrav svima koji me znaju lično, bila jaka i biću, idem dalje... Biću jaka i ponosna jer ja sam Balkanka - napisala je iznad svoje fotografije. Postavljala je razne fotografije i dok je bila trudna i dobijala je „lajkove“.

(Kurir.rs/Alo/N.G.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI ! EKSKLUZIVNO! IVANOVIĆA UBILA DVOJICA?! Novi detalji vezani za ubistvo u Kosovskoj Mitrovici!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja