Najnovije vesti

LAŽNI POP IZ KRAGUJEVCA PREVARIO I PATRIJARHA: 10 godina varao SPC, VBA, MUP... Evo kako je dolijao
Foto: Fonet, Instagram

Dolijao opasni Kragujevčanin

LAŽNI POP IZ KRAGUJEVCA PREVARIO I PATRIJARHA: 10 godina varao SPC, VBA, MUP... Evo kako je dolijao

Crna Hronika

Milorad Radovanović (35) uhapšen jer se više od 10 godina predstavljao kao revizor SPC i zaposlen u VBA i MUP, u njegovu priču poverovale najviše starešine u Crkvi i MUP

Milorad Radovanović (35) iz Kragujevca uhapšen je zbog lažnog predstavljanja i držanja velike količine oružja bez dozvole.

foto: Instagram

Sumnja se da se Milorad sveštenicima Eparhije šumadijske i SPC, kao i građanima godinama predstavljao kao radnik Vojnobezbednosne agencije i Ministarstva unutrašnjih poslova, dok se policijskim službenicima predstavljao kao revizor Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve!


Nije vaš, nego naš


Kako saznajemo, Radovanović se više od 10 godina lažno predstavljao i uhapšen je savim slučajno.

 

- Milorad je ubedio i sveštenike i policajce da je njihov. Redovno je išao kao sveštenik na venčanja, a bio je i organizator slava u prigradskim naseljima i šumadijskim selima! Bio je u redovnom kontaktu s episkopom šumadijskim Jovanom. Tako se i otkrila istina. Naime, operativci MUP su pozvali vladiku povodom nekog predmeta i rekli: „Ovaj vaš nam je rekao.“ U čudu, episkop Jovan je odgovorio: „Nije naš nego vaš.“ Tako je klupko počelo da se odmotava - kaže naš sagovornik blizak istrazi i dodaje:

 

Vladika Jovan
Vladika Jovanfoto: Zorana Jevtić

Gradio i crkvu


- Istraga seže i do Radovanovićevih kontakata u samoj Patrijaršiji. Milorad je navodno vodio delegacije i kod samog patrijarha Irineja i dao je doprinos u izgradnji Crkve Svetog Dimitrija na Novom Beogradu, nabavljajući mermer. Ironija je da se ova crkva nalazi preko puta beogradskog centra BIA. Inače, u njegovom stanu su nađeni vojna uniforma i sveštenička mantija. Dalja istraga će utvrditi koliko ima oštećenih u ovom slučaju.

 

foto: MUP


Arsenal u Miloradovom stanu

KRATEŽI, PUŠKE, KARABINI...

 

foto: MUP


- Pretresom stana osumnjičenog pronađeni su kratež, tri lovačke puške, lovački karabin, pištolj i više komada municije raznog kalibra koje je posedovao bez ovlašćenja nadležnog organa. Od njega su oduzete i dve lovačke puške, lovački karabin, malokalibarska puška i dva pištolja u legalnom posedu - saopštio je MUP.

foto: MUP

 

Kurir / Dragomir Ilić

 

Foto:Zorana Jevtić, Fonet, MUP, Instagram 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

KURIR TV VESTI: PLENKOVIĆU, ODAJ POČAST ŽRTVAMA JASENOVCA! Šta je sve Ivica Dačić poručio hrvatskom premijeru usred Njujorka?

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...