NEREŠENI SLUČAJ KOJI JE UŠAO U ANALE SUDA: Marija (27) nestala još 2005, optuženi na slobodi jer nema njenog tela!
Foto: PrintScreen

MISTERIJA

NEREŠENI SLUČAJ KOJI JE UŠAO U ANALE SUDA: Marija (27) nestala još 2005, optuženi na slobodi jer nema njenog tela!

Crna Hronika -

Ni posle 13 godina Marija Miladinović (27) iz Kragujevca nije pronađena, niti se zna njena sudbina. Dvojica osumnjičenih za njenu likvidaciju i pljačku 30.000 evra oslobođeni na sudu jer nije nađen leš devojke

Marija Miladinović (27) iz Kragujevca nestala je pre 13 godina i, iako se sumnja da je opljačkana i ubijena, dvojica optuženih za njenu likvidaciju su oslobođena jer njeno telo nije pronađeno.

Tako je ovaj slučaj ušao je u istoriju ne samo ovdašnje nego i srpske policije zbog činjenice da se o njenoj sudbini bar na osnovu sudskog epiloga još uvek ništa ne zna.

Marija Miladinović netragom je nestala 2005. godine.

foto: PrintScreen

Prodala stan i nestala

- Ćerka ovdašnjeg uglednog direktora „Elvoda“ upala je u loše društvo, imala problema sa drogom, jedno vreme je boravila u Italiji. Po povratku u Kragujevac nasledila je stan u Kopaoničkoj ulici, koji je, po svedočenju komšija, postao stecište narkomana. Dva dana pre ubistva prodala je nekretninu za 30.000 evra. Po policijskoj istrazi, to je i motiv ubistva. Ubistvo nije prijavljeno niti nestanak zbog toga što je nesrećna devojka imala lošu komunikaciju sa rodbinom - priča sagovornik Kurira.

foto: PrintScreen

Pet godina kasnije kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da su uhapšeni Igor Spasojević (37) zvani Mačak i Ivan Simović (36).

- Navodno su inspektori u kafani slučajno čuli jednog od osumnjičenog kako se hvali da je ubio i opljačkao Mariju. Klupko je počelo da se odmotava i Spasojević i Simović ubrzo su se našli iza rešetaka - kaže izvor.

Kako je tada saopštila policija, sumnjalo se da je Spasojević 26. marta 2005. u kući na periferiji Kragujevca rukama zadavio Mariju. Zatim, prema sumnjama policije, nagovorio je Simovića, koji je u to vreme bio taksista, da njeno telo noću prevezu.

foto: Nebojša Mandić

Telo premešteno?

- On je leš stavio u taksi i prevezao ga u šumu udaljenu oko pola kilometra od manastira Drača, kod Kragujevca, i tu ga zakopao - pisalo je u saopštenju policije.

Protiv Spasojevića i Simovića pokrenuta je istraga u Višem sudu u Kragujevcu. Prvi se teretio za teško ubistvo, a Simović za pomaganje u tom zločinu. Obojica su, inače, odranije poznata policiji.

- Imali smo jake indicije i dojavu. Ubeđeni smo da je telo premešteno - kaže jedan od bivših policijskih službenika.

Kragujevački advokat Živorad Lekić, koji je branio Spasojevića, kaže da je policija ishitreno reagovala.

- Njima je jedan od privedenih kod koga su našli određenu količinu narkotika ponudio da u zamenu za neku vrstu olakšavajućih okolnosti ispriča sve što zna o ovom slučaju. Ispričao je priču da je Marija ubijena i zakopana u selu Drača. Umesto da se sve detaljno istraži, odmah je saopšteno da je osumnjičeni za teško ubistvo uhapšen - kaže Lekić.

Policija je četiri meseca prekopavala teren u ovom selu. Doneta je i najsavremenija oprema koja se koristi za otkrivanje masovnih grobnica, a otežavajuća okolnost bile su kosti zakopanih građana u prethodnom ratu. Ništa nije pronađeno.

Svedok promenio iskaz

- Kasnije je svedok policije promenio iskaz na glavnom pretresu, tako da je sve palo u vodu. Moram da istaknem da je sud profesionalno postupio i oslobodio ih iako je bio ogroman pritisak da se Spasojević osudi -kaže ovaj advokat.

Optuženi za zločin

MAČAK ŽIVEO SA MARIJOM

Sumnju inspektora povećalo je i kasnije ponašanje Igora Spasojevića Mačka. Ni sa kim nije komunicirao, odbio je poligraf. Ćutao je čak i u zatvoru. Pričalo se da je u njegovu ćeliju policija infiltrirala doušnika, ali da nikome nije rekao ništa. Inače, on je živeo sa Marijom u vanbračnoj zajednici.

Pravosnažno

OPTUŽENI DOBILI ODŠTETU

Odlukom Višeg suda, zbog nedostatka dokaza, i Spasojević i Simović su pravosnažno oslobođeni optužbe. Država je morala da im isplati odštetu zbog protivpravnog lišavanja slobode. Do dana današnjeg slučaj zvanično nije rešen, niti je pronađeno telo. Kada se sve sagleda, postoji i verovatnoća da je Marija živa.

Dragomir Ilić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! MIRA MARKOVIĆ TVRDI DA ZNA KO JE I ZBOG ČEGA UBIO MILOŠEVIĆA! „Nisu mogli da ga osude, pa su ga ubili!“, tvrdi Markovićeva!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track